מכבי "Playtika" ת"א רשמה ניצחון שלישי העונה על מכבי "קבוצת כנען" ר"ג, הפעם 87:98, והתרחקה משתי יריבותיה לצמרת. שיא עונתי לסורקין (צילום: אלן שיבר)
אחרי שגברה עליה בגמר גביע ווינר סל ובסיבוב הקודם של ליגת ווינר סל, מכבי "Playtika" תל אביב השלימה הערב (חמישי) ניצחון שלישי העונה על מכבי "קבוצת כנען" רמת גן – הפעם 87:98 בזיסמן – ופתחה פער של שתי נקודות מיריבותיה בצמרת הטבלה. האורחת עלתה ליתרון דו־ספרתי כבר ברבע הראשון והובילה ב־16 נקודות בהפסקה עם כדורסל שוטף בהתקפה, ראתה את יריבתה חוזרת לעניינים במחצית השנייה ואף מצמצמת את ההפרש לשתיים בלבד ברבע האחרון – אך הצליחה לשמור על ההובלה בעזרת ארבע שלשות קלאצ' אדירות של רומן סורקין ללא החטאה והגנה טובה בדקות ההכרעה. האלופה, שעלתה למאזן ליגה של 2:14, תצא כעת לשבוע יורוליג כפול בספרד מול ברצלונה ובאסקוניה – כאשר ביום שני הבא מחכה לה דרבי עירוני לוהט בחצי גמר גביע המדינה.
סורקין הלוהט קלע שליש מהשלשות של קבוצתו, שהשיגה 12 כאלה ב־40% יפים, והוביל את קלעיה עם שיא עונתי של 22 נקודות – כשהוא מחטיא רק פעם אחת מהשדה – בעוד רוקאס יוקובאיטיס מדייק באחוזים זהים לשתיים, עם 5/6 מהטווח בדרך ל־18 נקודות כולל 2/3 לשלוש, וליוואי רנדולף מוסיף 16 משלו ב־60% לשתיים וב־40% לשלוש. בהיעדרו של ג'יילן הורד הפצוע, חסיאל ריברו היה דומיננטי עם 13 נקודות וטרביון וויליאמס סיפק דקות טובות מהספסל – עם שמונה נקודות, שישה ריבאונדים וארבע חטיפות. תמיר בלאט היה חתום על 13 מ־24 האסיסטים הקבוצתיים ועל שלוש מ־11 החטיפות של הצהובים – שאומנם איבדו 18 כדורים אך כיפרו על כך בעזרת ניצחון 19:33 מוחץ במאבקי הריבאונד, כשהם מאפשרים ליריבתם לקטוף רק כדור חוזר אחד בהתקפה ומשיגים בעצמם 26 כאלה בהגנה.
רמת גן קיימה בפתיחה טקס לזכרו של ליאור ליובין ז"ל, שלבש בעבר את מדי שתי הקבוצות, ושחקני הקבוצה אף עלו למשחק בגופיות רטרו מתקופתו במועדון שנשאו כולן את שמו. כמו בגמר טורניר קדם העונה, גם הפעם היא נקלעה לפיגור דו־ספרתי מוקדם – ושוב לא הצליחה לצאת עם ידה על העליונה למרות קאמבק מרשים במחצית השנייה. למרות ההפסד, לא פחות משישה קלעים הגיעו לספרות כפולות – כשאמין סטיבנס, שלפני המשחק קיבל את פרס מצטיין החודש לצד מאמנו שמוליק ברנר וחברו לקבוצה רועי הובר, מסיים שוב גבוה מעל כולם אחרי "עוד יום במשרד" של 25 נקודות ב־11/14 לשתיים. קנדל מקולום לא הורגש במחצית הראשונה אך לבסוף רשם דאבל־דאבל של 15 נקודות ועשרה אסיסטים, אדם אריאל תרם 12 נקודות משלו ושלושה שחקנים שונים הוסיפו 11 כל אחד – הובר, אייזיה מיילס ודרו קרופורד – כשכל אחד מהם גם מדייק שלוש פעמים מחוץ לקשת בדרך ל־11 שלשות קבוצתיות ב־52% מצוינים. המארחת אומנם חילקה 20 אסיסטים וחטפה שמונה כדורים, כשהיא מתרגמת אותם ל־25 נקודות בצד השני, אך רשמה בעצמה 16 איבודים וקלעה באחוזים נמוכים יותר לשתיים – עם 58.3% מהטווח מול 73.5% של היריבה. חניכיו של ברנר, שירדו למאזן 6:10, יקבלו מנוחה בת כשבועיים בעקבות פגרת הגביע, ובמחזור ה־17 של ליגת ווינר סל ינסו לחזור למסלול הניצחונות במשחק חוץ מול הפועל באר שבע/דימונה בקונכייה.

הקהל האורח צבע את זיסמן בצהוב־כחול (צילום: אלן שיבר)
סטיבנס, ברנר והובר מקבלים את פרסי המצטיינים של חודש ינואר משניידרמן (צילום: אלן שיבר)

הטקס לזכרו של ליובין ז"ל (צילום: אלן שיבר)
מהלך המשחק
חמישיית מכבי "קבוצת כנען" רמת גן: קנדל מקולום, אדם אריאל, דרו קרופורד, אמין סטיבנס, בניה סרור.
חמישיית מכבי "Playtika" תל אביב: תמיר בלאט, רוקאס יוקובאיטיס, ליוואי רנדולף, חסיאל ריברו, רומן סורקין.
סרור פתח את המשחק עם סל מאסיסט של אריאל, אך האורחת הגיבה מיד עם שתי שלשות רצופות של בלאט שהעניקו לה יתרון 2:6. האלופה המשיכה לשטוף את הפרקט בהתקפה כשסורקין וריברו מוסיפים סלים בצבע ורנדולף מצטרף למסיבת השלשות. יוקובאיטיס השלים חדירה והעלה את קבוצתו ליתרון דו-ספרתי ראשון, 11:21, מה שאילץ את שמוליק ברנר לקחת פסק זמן. רמת גן התקרבה מעט עם נקודות של סטיבנס ואריאל, אך שלשה נוספת של רנדולף שמרה על היתרון גבוה, מיילס ענה עם סל מריבאונד התקפה, אך מאייר קבע
18:30 בסיום הרבע הראשון עם סל מחצי מרחק.
בלאט. רבע ראשון יוצא מן הכלל של האורחת (צילום: אלן שיבר)
הובר. רמת גן שוב נקלעה לפיגור מוקדם מול האלופה (צילום: אלן שיבר)
מאייר ו-וויליאמס המשיכו את המומנטום החיובי של האלופה בפתיחת הרבע השני עם ארבע נקודות רצופות שהעלו את היתרון ל-18:34. מיילס ניסה להחזיר את רמת גן לעניינים עם שלשה מאסיסט של מקולום, אך סורקין ענה מיד עם הטבעה. אריאל קלע שתי נקודות מקו העונשין, אך כהן השלים מהלך של סל ועבירה והיתרון צמח ל-23:39. יוקובאיטיס הוסיף שתיים מהקו והעלה את האורחת ליתרון שיא של 23:41, אך רמת גן הראתה סימני התאוששות כשקרופורד וסטיבנס צמצמו ל-28:41. רנדולף וריברו שמרו על מרחק בטוח עם סלים חשובים, אך סטיבנס המשיך להיות חד ודייק פעמיים מאיזור קו העונשין, לפני שרפי מנקו חתם את המחצית עם שלשה על הבאזר שקבעה
38:54 לזכות האלופה.
מנקו. חתם את המחצית בשלשה על הבאזר (צילום: אלן שיבר)
קרופורד זורק שלשה. קבוצתו נשארה במרחק סביר בהפסקה (צילום: אלן שיבר)
רמת גן עלתה באנרגיות אחרות למחצית השנייה כשמקולום קלע שלשה חשובה וחטף כדור מרנדולף כדי למסור אסיסט מרשים מאחורי הראש לסטיבנס, במהלך ריצת 2:10 שצימקה ל-43:54. סורקין קטע את המומנטום עם סל מתחת לטבעת, אבל הקבוצה של שמוליק ברנר המשיכה להתקרב כשמקולום קולע שתיים מהקו ואריאל משלים חדירה מוצלחת שהורידה את ההפרש לשמונה בלבד, 48:56. סטיבנס המשיך להיות חד עם סל ועבירה שצמצם ל-51:56, ולאחר שלשה של סורקין הגיע תורו של קרופורד לדייק מהטווח ולהוריד את הפער לחמש נקודות בלבד, 54:59. יוקובאיטיס ניסה לעצור את הסחף עם חמש נקודות רצופות, אך הובר ענה עם שלשה חשובה. הצהובים לחצו על הדוושה – וויליאמס חטף, רץ למתפרצת והשלים מהלך של סל ועבירה, יוקובאיטיס החזיר את היתרון לדו ספרתי עם שלשה, לפני שאריאל חתם את הרבע עם אחת חשובה משלו שצימקה ל-
65:72 בסיום הרבע.
מקולום. המארחת חזרה ברבע השלישי (צילום: אלן שיבר)
ריברו. שחקני הפנים שמרו על האלופה ביתרון (צילום: אלן שיבר)
האלופה הלכה לשחקני הפנים שלה בתחילת הרבע עם נקודות של וויליאמס ושתיים מהקו של ריברו, אבל מיילס ענה בשלשה חשובה והובר דייק מהקו פעמיים וצימק ל-70:76. ריברו קלע בצבע, אבל שחקן החודש הישראלי הוסיף שלשה ומקולום הוריד את ההפרש לשלוש בלבד. האלופה – שהתקררה לחלוטין מחוץ לקשת במחצית השנייה – שוב קלעה מתחת לסל, הפעם מידי רנדולף, אבל שלשה קשה במיוחד של מיילס צימקה ל-78:80 בלבד, ההפרש הנמוך ביותר מאז הדקה השנייה במשחק. סורקין קלע שלשה חשובה ויוקובאיטיס הוסיף הטבעה אחרי חטיפה של בלאט שהחזירה את ההפרש לשבע והקפיצה את ברנר לשולחן המזכירות. מקולום הגיע לטבעת אבל סורקין ענה בשלשה נוספת מאותה נקודה ורנדולף החזיר את ההפרש לדו ספרתי, 80:90. עד לסיום סורקין עוד הספיק לצלוף את השלשה הרביעית שלו מארבעה ניסיונות, לפני שיוקובאיטיס חתם את תוצאת המשחק –
87:98 לאלופה.
בלאט מרוצה בסיום. היה רחוק אסיסט אחד משיא הקריירה שלו (צילום: אלן שיבר)

סורקין. משחק יוצא מן הכלל לגבוה (צילום: אלן שיבר)

שחקני האלופה חוגגים ניצחון חוץ חשוב (צילום: אלן שיבר)
מכבי "קבוצת כנען" רמת גן: סטיבנס 25 (11/14 מהשדה), מקולום 15 (10 אסיסטים), אריאל (1/4 ל-3) הובר (3/4 ל-3, 4 אסיסטים), מיילס (3/6 ל-3) וקרופורד (3/4 ל-3) 11 כ"א, סרור 2. כן שותפו: סהר, ארז.
מכבי "Playtika" תל אביב: סורקין (9/10 מהשדה) ויוקובאיטיס (7/9 מהשדה, 5 ריבאונדים) 18 כ"א, רנדולף 16 (5/10 מהשדה), ריברו 13 (5/7 ל-2), וויליאמס 8 (4 חטיפות), בלאט 6 (13 אסיסטים), מנקו וכהן 5 כ"א. כן שותפו: דיברתולומיאו (0/4 ל-3), דג'וליוס.