רוזפלט הוריד 26 ריבאונדים וחולון ניצחה 72-89 את גלבוע/גליל. קטש חזר לאילת אבל הפסיד 70-84 לחבורה של דן שמיר. דאוסן הוליך את ראשל"צ לניצחון מותח על הרצליה (צילום: עודד קרני)
מחזור פתיחה בד"כ מזמן משחקים קצת חלודים, אבל למפל הסיפורים של היום גם אנחנו לא ציפינו. אייזיק רוזפלט שבר שיא של 13 שנים כשהוריד 26 ריבאונדים בניצחון הנהדר של הפועל חולון על גלבוע/גליל, 10 מתוכם בהתקפה. עם 13 נקודות שהוסיף, זה ממש כמו טריפל דאבל שלא נרשם. ביחד עם שלומי הרוש הנפלא שקלע 19 וג'ורדן טיילור שהוסיף 20, נתנה חולון מחצית ראשונה אדירה שעזרה לה לפתוח את העונה בצורה חלקה. את המשחק פתחה חולון עם טקס סופר מרגש לזכרו של גל בסון, ששיחק בעבר בקבוצת הנוער של המועדון ונפל במבצע צוק איתן בקיץ האחרון. חולון החליטה לקרוא לקבוצת הנוער של שמו ובכך להנציח אותו.
בראשל"צ קיבלנו הצגה נוספת. המשחק בין ראשל"צ להרצליה היה בשליטה של האורחים עד ששון דאוסן השתלט על המשחק, קלע 26 נקודות, קבע לעצמו שיא קריירה וסחף את הכתומים של דרוקר לניצחון בכורה. תזכורת - גם בעונה שעברה דאוסן היה פנטסטי במחזור הפתיחה וסחב על עצמו את ראשל"צ לניצחון בנס ציונה. אנחנו זוכרים איך המשיכה העונה של ראשל"צ, השאלה איך זה ימשך הפעם. ג'וש סלבי בהרצליה עשה רושם של כוכב גדול עם 30 נקודות במחזור הפתיחה.
באילת חזרו עודד קטש וינסי גייטס לבית שלהם בעונה שעברה, הפעם בחולצות האדומות של הפועל ת"א. שם הם קיבלו הופעה יוצאת מהכלל של קאליף וואיט ואפיק ניסים שעברו מחצית ראשונה פושרת והתפוצצו במחצית שניה נהדרת בדרך לניצחון 70-84. הפועל ת"א עדיין לא מצאה את הקרלון בראון שלה העונה, כשלמעט רביב לימונד ולפרקים גם גייטס, שאר השחקנים לא הגיעו למשחק, בדגש על צמד הגארדים דוראנט סקוט וריון בראון.
בסיום המחזור הראשון בליגה, ועם משחק נוסף מהמחזור השני שכבר שוחק, מתייצבת הפועל ירושלים בראש הטבלה. במחזור הבא כבר השבוע, אילת, חולון וראשל"צ יוצאות למבחני חוץ לא קלים בגן נר, באשדוד ובהיכל נוקיה.
מכבי ראשל"צ - בני הרצליה
מהלך המשחק
הקבוצה של דרוקר הלכה חזק לזרים שלה ברבע הראשון, קארמייקל ושני הסמית'ים הריצו את הכתומים ליתרון 2-9 בפתיחה אבל איבנקס וסלבי החזירו מהר את הרצליה למשחק והרבע הראשון נגמר צמוד צמוד, 20-19 למכבי ראשל"צ, אחרי שבהרצליה קצורין נתן דקות וקיבל נקודות גם מגל חלמיש, שנתן עונה מצוינת בשנה שעברה בהפועל עפולה ועשה את המעבר לליגת העל העונה.
הרצליה עלתה טוב יותר לרבע השני, סלבי היה אדיר בהתקפה ויחד עם איבנקס הריצו את האורחים עד יתרון 28-38, 2 דקות לסיום הרבע. ראשל"צ בדקות האלו שיחקה התקפה רעה והחטיאה המון, רק קארמייקל ניסה להשאיר את קבוצתו בתמונה ובסיום המחצית הראשונה זה 32-40 להרצליה.
זה לקח לה קצת זמן אבל ראשל"צ חזרה למשחק, אחרי שבמשך רוב הרבע השלישי העסק היה שיוויוני. שון דאוסן התעורר וביחד עם ג'רמיס סמית' סגרו את כל ההפרש והרצליה, למעט ג'ונסון שהראה ניצוצות, נעלמה לחלוטין. שלשה של דאוסן הורידה את היתרון עד 58-59 בלבד בסיום הרבע, לקראת סיום מותח.
הרצליה פתחה את הרבע האחרון מצוין וברחה שוב ל-60-67 אחרי שלשות של חלמיש וסלבי, אבל שלשה של יאנגר הקטינה שוב להפרש נקודה אחת בלבד וג'רמיס סמית' העלה את ראשל"צ ליתרון ראשון מאז הרבע הראשון, 68-72, 4 דקות לסיום. שון דאוסן היה אדיר ובלתי ניתן לעצירה במאני טיים אבל הרצליה הלכה פנימה למגנום רול שהשווה ל-72-72, 2 דקות לסיום. דאוסן, שוב הוא, עם 20 נקודות במחצית השניה ו-23 נקודות במשחק (שיא קריירה) קבע 72-75, ולמרות נקודות של סלבי ובלייזר, דאוסן דאג לסגור עניין עם 78-80 בסיום.
לראשל"צ: דאוסן 26, קארמייקל 17, ג'רמיס סמית' 15, יאנגר 13, אובאנון 4, ג'רי סמית' 4, חנוכי 1.
להרצליה: סלבי 30, רול 18, ג'ונסון 11, איבנקס 7 (7 ריב'), חלמיש 5, בלייזר 5, נעימי 2 (8 אס')
הפועל חולון - גלבוע/גליל
מהלך המשחק
שלומי הרוש פתח את המשחק באטרף, קלע 7 נקודות והריץ את חולון ליתרון 1-9 אחרי 2 דקות. גלבוע/גליל נראתה מבולבלת, מנקו החטיא לא מעט אבל בסופו של דבר הזרים וילסון וצ'יזם החזירו את האדומים למשחק כשהאחרון קבע 14-16. חולון שוב פתחה מבערים, קולמן עם אלי אופ מדהים ושלשה גדולה של שון דניאל קבעו 19-25 בסיום הרבע הראשון.
הרבע השני היה כולו סגול. הפועל חולון שיחקה נהדר, הציגה לראווה את שני הזרים שלה, קרוקר וטיילור שריחפו ויחד עם רוזפלט ששלט אבסולוטית מתחת הסל והרוש כרגיל הביא את האנרגיות. ההגנה של חולון היתה מצוינת אבל גלבוע/גליל לא הסתדרה גם באפשרויות ובזריקות הטובות שהגיעה אליה. בסופה של הריצה אחרי שיתרון השיא עמד על 21, הקבוצות ירדו למחצית עם יתרון חולוני גדול מאד, 29-48.

הרוש בעוד משחק נהדר (צילום: עודד קרני)
לרבע השלישי עלתה הקבוצה של ברק פלג חדה ואגרסיבית מאד. הרוש וקרוקר שמרו על הפער הגדול בפתיחת הרבע אבל אז נפצע ויל קולמן באופן רציני ממכה לא מכוונת של רפי מנקו וירד מהמגרש. הפציעה הזו עצרה את המומנטום של חולון והאדומים השתלטו על המשחק. אלכס יאנג שהיה חלש במחצית הראשונה הגיע סוף סול משחק, שגב וטישמן עשו מספר פעולות יפות ויחד עם ג'רמיה וילסון וקינדל דייקס הורידו את היתרון בסיום הרבע ל-54-63 בלבד.
אייזיק רוזפלט היה אדיר מתחת הסל, במיוחד בנושא הריבאונד (סיים את המשחק עם 25 ריבאונדים וניפץ את שיא הריבאונדים למשחק אחד של סטנלי ברנדי מש-2001!), והתקווה של גלבוע/גליל לקאמבק גדול נגמרה ברבע האחרון. שלומי הרוש צלף, באוארס קלע סל בכורה וגם גוני יזרעאלי בדקות טובות סחפו את חולון שוב ליתרון גדול שהסתיים בניצחון 72-89.
לחולון: טיילור 20 (6 אס'), הרוש 19, קרוקר 16 (8 ריב'), רוזפלט 13 (26 ריב'), באוארס 8, יזרעאלי 6, קולמן 4, דניאל 3.
לגלבוע/גליל: וילסון 15, צ'יזם 15 (9 ריב'), ברנדווין 11, יאנג 10, דייקס 9 (7 ריב'), טישמן 6 (5 אס'), שגב 4, מנקו 2.
הפועל אילת - הפועל ת"א
מהלך המשחק
הקבוצה של קטש פתחה טוב, לימונד וסקוט קבעו 3-7 אחרי 3 דקות אבל כדיר ובמיוחד קאליף וויאט שהתגלה כשחקן יוצא מהכלל הפכו את התוצאה. הפועל ת"א הבינה שעליה ללכת פנימה, מיימון וגייטס סגרו את הרבע הראשון על 18-18 צמוד ומעניין.

לימונד, אחת מנקודות האור של קטש (צילום: יניב כהן)
הפועל ת"א רצה 0-9 כשמיימון וגייטס מככבים, עם ניהול משחק נהדר של סקוורר שנכנס בפתיחת הרבע השני. אילת חזרה מהר למשחק, כדיר מתחת הסל ומקגוויר שמרו על משחק צמוד. שלשה של סקוורר נענתה בנקודות של כדיר ועל הבאזר שלשה מדהימה של אפיק ניסים נפסלה, כשאילת ירדה להפסקה ביתרון זעום, 32-33 בלבד.
עבירה בלתי ספורטיבית של וואיט פתחה את הרבע השלישי אבל זה לא עצר את המומנטום של אילת. פאלמר ואפיק עם שלשות הוליכו ריצת 1-10 והטריפו את הקהל באולם בגין עד יתרון דו ספרתי, 40-51, 4 דקות לסיום הרבע. אילת כבר עלתה ליתרון 14, אבל שלשה של סקוורר קבעה 49-60 לאילת בסיום הרבע השלישי.

קליף וואיט, האס של שמיר הערב (צילום: יניב כהן)
ינסי גייטס ניסה להחזיר את האדומים למשחק וקבע 57-64 בלבד, 7 דקות לסיום, אבל שלשות של וואיט ואפיק ניסים גמרו את הסיפור מוקדם יותר ממה שעודד קטש קיווה. בסיום משחק כדורסל מצוין, אילת גברה על הפועל ת"א 70-84.
לאילת: וייאט 24, ניסים 18, מקגוויר 13 (6 ריב', 9 אס'), אוונס 11 (7 ריב'), כדיר 10 (7 ריב'), פאלמר 5, שמחון 3.
להפועל ת"א: לימונד 23 (7 אס'), מיימון 12 (7 ריב'), גייטס 11, סקוורר 10 (6 איב'), בראון 8 (6 ריב', 5 אס'), שולדברנד 4, סקוט 2.

ינסי גייטס באדום. חזר לאילת והפסיד (צילום: יניב כהן)