גביע המדינה ווינר סל: חיפה תארח את אשדוד, נס ציונה תצא לראשל"צ וחולון ומכבי ת"א יתארחו אצל קבוצות מהלאומית. שידור ישיר בערוץ PLUS5 מהשעה 19:00
תמונת רבע גמר גביע המדינה ווינר סל תושלם הערב (ראשון) עם חמישה משחקים נוספים בשלב שמינית הגמר. העולות יצטרפו להפועל "SP מצר" ת"א, הפועל "פתאל" אילת והפועל "בנק יהב" ירושלים שהבטיחו את מקומן בין שמונה האחרונות כבר אתמול. הגרלת רבע גמר גביע המדינה תיערך במחצית המשחק המאוחר ברעננה.
מכבי הוד השרון – הפועל "יונט" חולון
19:00, עתידים, שידור משולב בערוץ PLUS5, שופטים: ניר מאירסון, דוד קולנגי, נעם גורדון
אחרי שהגיעו לחצי גמר הגביע אשתקד, לסגולים-צהובים של דן שמיר אין שום כוונות להיעצר מול יריבה מהליגה הלאומית. חולון נעצרה בשבוע האחרון עם הפסדים בירושלים ובמונאקו, אבל ישמחו לקבל בחזרה את טו הולוואי שנעדר קרוב לחודשיים ואת גיא פניני, שעבר טיפולים אינטנסיביים על מנת להכשירו. שלומי הרוש ימשיך להיעדר.
בקיץ 2016 הפתיעה הוד השרון את חולון 67:73 במשחק אימון, למרות ששיחקה ללא זרים, אבל יהיה לה קשה מאוד לשחזר את התוצאה הזו הפעם. אחרי שלושה ניצחונות רצופים, בין היתר על הפועל באר שבע ובחוץ על קריית אתא, נעצרה החבורה של חנן הירשוביץ בבית מול עפולה במחזור שעבר, 94:92. ורנון טיל המגוון וג'ורדן וושינגטון מובילים התקפה נהדרת לצד יותם שירן המתקאמבק, אבל כדי לחולל סנסציה, הוד השרון תצטרך שיפור משמעותי בהגנה.
הפועל באר שבע/בני שמעון – הפועל ר”ג/גבעתיים
19:00, הקונכיה, שידור משולב בערוץ PLUS5, שופטים: ארז גוריון, יוחאי שולמן, גיל גורדון
המפגש היחיד בשלב שמינית הגמר על טהרת ליגת המשנה. אחרי פתיחת עונה מאכזבת, האדומים מהנגב עומדים על רצף של שלושה ניצחונות, אבל טרם הוכיחו את עצמם מול קבוצת צמרת. מנגד, ר"ג/גבעתיים מגיעה אחרי הפסד ביתי כואב למוליכה מכבי רחובות, 107:76. במשחק הליגה ביניהן ניצחה ר"ג/גבעתיים בבית 85:89 ולא נופתע כלל אם גם הפעם יהיה צמוד עד לסיום.
מכבי "Hunter" חיפה – מכבי אשדוד/באר טוביה
19:05, רוממה שידור משולב בערוץ PLUS5, שופטים: עומר אסתרון, פיני רימון, גיא סימאני
שחזור רבע הגמר מהעונה שעברה, בו ניצחו "הדולפינים" בדרך לארבע האחרונות. אחרי שלושה ניצחונות רצופים, נתקעה חיפה במאני טיים מול גלבוע/גליל ונוצחה 73:66. הירוקים ערכו שינוי נוסף בסגל כאשר החתימו את זאק גרהאם ושיחררו את לוק מרטינז, ולמרות ההפסד בגן נר, הם נראים בדרך הנכונה לאחרונה. גוני יזרעאלי, שמשתפר ממשחק למשחק בשורות חיפה, יפגוש את הקבוצה בה פתח את העונה.
אשדוד ניצחה רק אחד מששת משחקיה האחרונים, כאשר במחזור שעבר באילת פיגרה כבר ב-32 הפרש באמצע הרבע האחרון לפני שמיזערה נזקים עד לסיום (86:76). במשחק הליגה נגד חיפה ניצח ברד גרינברג את האקסית 61:90, אבל הרבה מאוד השתנה בשתי הקבוצות מאז. נתנאל ארצי יפגוש לראשונה את הקבוצה בה גדל ואליה הוא אמור לחזור בסיום העונה, כאשר גם אלכס צ'וברביץ' מכיר היטב את האולם בכרמל.
מכבי "ILAND.TV" ראשל”צ – עירוני "חי מוטורס" נס ציונה
19:10, בית מכבי, שידור משולב בערוץ PLUS5, שופטים: כפיר מועלם, אייל פוהורילס, גיא שמואלי
דרבי השפלה מפגיש את שתי הכתומות של ליגת ווינר סל. לפני שנתיים שתיהן הגיעו למעמד חצי הגמר, בעוד אשתקד ראשל"צ הודחה מול באר שבע מהליגה הלאומית ונס ציונה עברה את עירוני נהריה והייתה קרובה מאוד להדיח גם את מכבי ת"א בבית.
ללא ניצן חנוכי הפצוע, התאוששה ראשל"צ מתקופה לא טובה במחזור שעבר והשיגה ניצחון שני בששת המחזורים האחרונים, 80:93 בהרצליה, עם הצגה של מארק טולפסן וג'ייסון סיגרס ששודרג לחמישייה. אייל שולמן, שערך בכורה מוצלחת במדי הקבוצה, אמר: "המשחק בשבוע שעבר הוכיח שכשאנחנו באים מפוקסים ונחושים מהפתיחה, קשה מאוד לנצח אותנו. זהו משחק שאין ממנו דרך חזרה, אנחנו מודעים לחשיבות מפעל הגביע עבור המועדון וכולנו מוכנים לאתגר".
נס ציונה נתנה פייט יפה בשני משחקי החוץ האחרונים שלה, אבל נחלשה במאני טיים והפסידה גם להפועל חולון וגם להפועל ת"א. במפגש הליגה עם ראשל"צ היא נוצחה 85:71 וכדי לסיים עם תוצאה שונה הפעם, החבורה של נדב זילברשטיין תצטרך מלבד טאליב זאנה המצוין גם את אלישי כדיר, גולן גוט וטל דן בשיאם נגד קבוצתם לשעבר.
מכבי רעננה – מכבי "FOX" ת”א
21:00, מטרווסט, שידור ישיר בערוץ SPORT5, שופטים: ליאור בייניש, דוד איזמירלי, אלי מרון.
מחזיקת גביע המדינה בשמונה השנים האחרונות תנעל את סיבוב שמינית הגמר במשחק חוץ נגד הסינדרלה של ברק פלג, ששלחה הביתה את הפועל גלבוע/גליל בשלב הקודם. רעננה הצעירה סובלת מחוסר יציבות, ובמחזור שעבר היא חזרה לנצח אחרי שני הפסדים, 75:85 בכפר סבא. מייקל בריסקר, הבן של מארק, הצטיין בסיבוב הקודם ועומד העונה על 2.3 שלשות למשחק ב-50% בליגה הלאומית. כדי לחולל סנסציה גדולה, הוא וסמואל גיבנס יצטרכו עזרה משאר חבריהם לקבוצה.
מכבי ת"א, שלא רשמה למשחק את דשון תומאס הפצוע ואת כוכב הניצחון על פנרבחצ'ה פייר ג'קסון, מגיעה כפייבוריטית ברורה, אבל זוכרת היטב את החיים הקשים שהיו לה בנס ציונה אשתקד. רגע לפני סיום הסיבוב הראשון ביורוליג מול מלאגה, נבן ספאחיה יקווה לצלוח את המשוכה מהלאומית ללא בעיות מיוחדות. יובל זוסמן, ששיחק אשתקד במדי רעננה בהצלחה, יפגוש את האקסית.