האימפריה מאוסישקין התעוררה ודיגדגה את מכבי ת"א אבל רק עד לפלייאוף. הקבוצות הישראליות שלטו באירופה
לקראת עונת המשחקים שיטת הליגה שונתה שוב: הקבוצות במקומות 1-8 העפילו לסדרות רבע גמר בשיטת הטוב מחמישה משחקים. ארבע המנצחות בסדרות אלו העפילו לבית חצי הגמר שהתקיים בשיטת ליגה של שני סיבובים (בית וחוץ), בסופו קיבלו שתי הראשונות כרטיסים לגמר הפלייאוף.
לאחר דחיה קלה החלה הליגה מהמחזור השני (הראשון שוחק רק בסוף דצמבר). בני השרון אותתה על כוונות עם נצחון גדול על רמת-גן, מכבי ת"א החזירה את פיני גרשון לקווים, הציגה את הצמד שאראס ופארקר והביסה את גליל ודווקא מי שעשתה הרבה גלים בקיץ, הפועל ת"א הופתעה באור יהודה מול גבעת שמואל.
ירושלים עם וויל סולומון פתחה טוב מאוד את העונה ואחרי שלושה מחזורים הובילה את הליגה עם מאזן מושלם לאחר שמכבי ת"א הפסידה בנהריה למטווח של שרון ששון. מכבי חזרה לעצמה במחזור החמישי כשהביסה את ירושלים ומשם המשיכה לשלוט בליגה עד למשחק במחזור ה-20 באוסישקין בו גברו האדומים על מכבי 71-96 במשחק נדיר בו מכבי סיימה רבע שלם ללא סל שדה.
בסדרות רבע הגמר הדיחה בני השרון את הפועל ירושלים שלמרות הצלחותיה באירופה כשלה בליגה וסיימה חמישית בלבד בעונה הסדירה. יחד עם בני השרון העפילו לבית חצי הגמר גם מכבי ת"א, עירוני נהריה והפועל ת"א, כאשר שתי האחרונות סיימו עונה נדירה ללא הפסד ביתי.
מכבי ת"א והפועל ת"א שלטו בבית הגמר והעפילו לסדרת הגמר. למרות הנצחון הגדול של הפועל באוסישקין, סדרת הגמר היתה כולה צהובה והסתיימה בסוויפ 0-3 ובתואר נוסף למכבי ת"א שבאותה עונה זכתה גם בגביע המדינה עם נצחון 85-109 על הפועל ירושלים.
עירוני רמת-גן ומכבי חיפה סיימו במקומות האחרונים וירדו לליגה השניה. חיפה בסופו של דבר נשארה בליגה לאחר שהעולה החדשה אליצור קרית אתא ויתרה על מקומה בליגה.