5 שניות לסיום, י-ם ביתרון נקודה: החטאה של ששון, ריבאונד של ארנולד וסל אליפות
החל מעונה זו כונן החוק "הרוסי" בליגה הישראלית, חוק המחייב שני ישראלים על המגרש בכל עת, ללא קשר למספר הזרים הרשומים בקבוצה. הפועל חולון שעלתה לליגת העל ויתרה על מקומה. הפועל ת"א לא הצליחה להעמיד קבוצה לליגה ובמקומה הופיעה הפועל גלבוע/עפולה שסיימה במקום השני בלאומית, עקב כך צומצמה הליגה ל-10 קבוצות בלבד. לראשונה נערך טורניר גביע "ווינר" שנערך במלחה כשבוע לפני פתיחת העונה ובו זכתה עירוני אשקלון (מכבי ת"א לא השתתפה).
אי אפשר לסכם את עונת 06/07 מבלי להיזכר במשחק המדהים בין עירוני לאשקלון להפועל ירושלים שנמשך 6 הארכות ובסך הכל 70 דקות נטו והסתיים בתוצאה 146-151 לירושלים. משחק זה שבר שיאים רבים בתולדות הכדורסל הישראלי. מפגש הגומלין בין ירושלים לאשקלון במלחה הניב גם הוא שיא מדהים כאשר אשקלון ניצחו ברבע השני 15-52 עם 24 נק' של מרכוס האטן ברבע.
הסיפור הגדול של העונה התרחש בגמר הפיינל פור אליו העפילו מכבי ת"א והפועל ירושלים. ירושלים בניצוחו של מאיר טפירו הובילה 54-63 בסוף הרבע השלישי. חמש דקות לסיום שרק סמי בכר שתי עבירות רצופות למאיר טפירו שירד לספסל בבכי מר עם חמש עבירות. ירושלים המשיכה להוביל אבל דקה לסיום מכבי השוותה. ירושלים עלתה ליתרון 77-78. מכבי יצאה להתקפה האחרונה שלה במשחק. בורשטיין חדר פנימה, הוציא לששון שהחטיא, הכדור נפל לידיים של ארנולד שקלע והוסיף בונוס מהקו. 78-80 ועוד אליפות למכבי ת"א.
ירושלים התנחמה בזכייה בגביע המדינה לאחר שניצחה בגמר את בני השרון 85-103 לאחר שבני השרון הדיחה בחצי הגמר את מכבי ת"א.
בתחתית גבעת שמואל הפעם לא הצליחה לשרוד וירדה ללאומית. העולה מהלאומית היתה שוב הפועל חולון אלא שהפעם החליט היו"ר/מאמן, מיקי דורסמן, לממש את העליה ובשנה שלאחר מכן עשה היסטוריה מדהימה.