פיני גרשון החליף את אפי בירנבוים במכבי ת"א והחזיר לקבוצתו את צלחת האליפות. ירושלים שמרה על הביתיות אבל בחוץ התקשתה, מכבי חיפה התקרבה פעמיים לתואר אבל רק כמעט
שיטת המשחקים בליגת ווינר השתנתה שוב, מספר הקבוצות עלה ל-12, הסיבוב השלישי בוטל ובמקומו לאחר שני סיבובים הקבוצות ניגשו לסדרות רבע גמר של הטוב מחמישה משחקים, כאשר המנצחות העפילו לפיינל פור. ארבע האחרונות נלחמו בסדרות נגד הירידה.
מכבי חיפה ניסתה לעשות את מה שעשתה הפועל חולון עונה אחת לפניה, להעפיל מהלאומית ישר לזכיה בתואר ובהחלט היתה קרובה מאוד לכך. חיפה עם שני זרים נהדרים, דבון ג'פרסון ודורון פרקינס ועם הגנה מצויינת הגיעה עד משחק גמר הפיינל פור ומשחק גמר הגביע אבל הפסידה בשניהם. מכבי ת"א שוב החליפה מאמן באמצע עונה, אפי בירנבוים פוטר ובמקומו חזר לקבוצה פיני גרשון, מכבי לא הבריקה אבל הפסידה רק שלושה משחקי ליגה וסיימה את העונה במקום הראשון. הפועל ירושלים שמרה בפעם הראשונה בתולדותיה על מאזן בית מושלם במלחה במשך כל העונה וסיימה במקום השני. הפועל חולון הפתיעה את הליגה ולמרות הציפיות שתילחם בתחתית סיימה במקום הרביעי ואף הדהימה עם תואר שני ברציפות לאחר שזכתה בגביע המדינה עם סל נצחון מדהים של בריאן טולברט בשניה האחרונה. נהריה היתה על סף משבר כלכלי במהלך העונה, שיחררה זרים וישראלים אבל בכל זאת סיימה במקום השביעי ולא נאבקה נגד הירידה.
ברבע גמר הפלייאוף ירושלים היתה היחידה שעשתה סוויפ עם 0-3 חלק על נהריה, מכבי ת"א הפסידה בבית במשחק הראשון לאשקלון אבל התאוששה וניצחה 1-3 בסדרה. גם מכבי חיפה הפסידה את הראשון בבית לבני השרון וניצחה 1-3 בסיום. הסדרה בין חולון לגליל הגיעה למשחק חמישי כשבסיום גליל עליון חגגה עלייה לפיינל פור עם 2-3 נהדר בסדרה.
בתחתית נאבקו ראשון לציון מול גבעת שמואל ורמת-גן מול קרית אתא, מאבק רציני לא נרשם ושתי הקבוצות שהעפילו לליגת העל בתחילת העונה, גבעת שמואל וקרית אתא ירדו חזרה ללאומית. מהלאומית עלו ברק נתניה והפועל עירוני עפולה.