מודי מאור והפועל "בנק יהב" ירושלים חזרו לנצח לפני חצי גמר הגביע: "המבט שלנו הוא לתואר". שרון דרוקר: "35 דקות זה לא מספיק" (צילום: אודי ציטיאט)
זה לא הלך בקלות, אבל אחרי שני הפסדים רצופים, חזרה אתמול (ראשון) הפועל "בנק יהב" ירושלים למסלול הניצחונות עם 72:84 ביתי על הפועל "פתאל" אילת. האלופה יצאה מפיגור עם ריצת 0:11 ברבע השלישי ונהנתה מרבע אחרון מצוין של רונלד רוברטס, שעזר לה להבטיח את הניצחון עם תצוגה מרשימה בשני צידי המגרש.
רוברטס סיים עם 16 נקודות ו-13 ריבאונדים, ג'רום דייסון הוסיף 16 משלו, קיילין לוקאס 14 ויוגב אוחיון 10. האדומים שמרו על המקום השלישי ויתמודדו בעוד שבוע בחצי גמר גביע המדינה ווינר סל עם הפועל "יונט" חולון בשחזור של המפגש ביניהן באותו שלב אשתקד. ג'ורדן לויד הוביל את אילת עם 21 נקודות, אריק גריפין תרם 13 נקודות ו-8 ריבאונדים בהופעת הבכורה שלו בקבוצה.
"אני לא חושב שנשברנו במשחקים הקודמים, פשוט הפסקנו לשחק כדורסל טוב והיריבה שיחקה טוב יותר מאיתנו וניצחה", סיכם מודי מאור במסיבת העיתונאים, "הגבנו היום בחצי השני. המחצית הראשונה שלנו הייתה מאוד לא טובה הגנתית ומאוד לא אופיינית לנו ברמת הקשיחות והאינטנסיביות. אני שמח וגאה מאוד בשחקנים שהגיבו ברבע השלישי המצוין שעשה את ההבדל. ככה אנחנו צריכים לשחק במשך 40 דקות".
לקראת חצי גמר הגביע אמר המאמן: "קודם כל, המבט שלנו הוא חד משמעית כדי לקחת תואר. מה צריך לקרות כדי לנצח את חולון? לשחק כדורסל ממש טוב גם בהגנה וגם בהתקפה. אנחנו צריכים לשחק את הכדורסל ששיחקנו במשך שלושה רבעים נגד הפועל ת"א ובמחצית הראשונה באשדוד. חולון קבוצה שמעמידה אתגרים מסוג אחר ונצטרך למצוא לזה פתרונות. אני מקווה שנקבל את הפצועים במהרה".
רונלד רוברטס נבחר לשחקן המצטיין בחסות RK ובשיתוף גטורייד: "היינו צריכים לשחק חזק. לא שיחקנו טוב ולא היינו מספיק קשוחים במחצית הראשונה. לא רצינו להפסיד שוב פעם אחרי שני הפסדים רצופים. אני בסך הכל עשיתי את הדברים שאני יודע: לסגור חזק לריבאונד ולשחק קשוח בהגנה. אני גאה בשחקנים ובאיך שנלחמנו הערב. המאמן צרח עלינו במחצית ואמרתי לעצמי שאשחק הכי חזק שאני יכול בהגנה וכך עשו גם שאר חבריי לקבוצה".
שרון דרוקר היה מאוכזב מהסיומת של קבוצתו: "שיחקנו חכם והיינו חזק במשחק במשך שלושה רבעים וחצי, אבל נכנענו בסיום לאגרסיביות שלהם. שיחקנו היום טוב יותר, אבל 35 דקות לא מספיקות כדי לנצח כאן. איבדנו יותר מדי כדורים במחצית השנייה. אנחנו נמשיך לעבוד קשה ומאמין שנשתפר".