ישראל ירדה למאזן 1:1 באליפות אירופה עד גיל 16 בנוביסאד, לאחר 81:77 כואב למונטנגרו. משחק מצוין של הראל רינסקי לא הספיק (צילום: FIBA.COM)
פחות מ-24 שעות אחרי הניצחון המרשים על סלובניה ביום הפתיחה של אליפות אירופה, ספגה היום (שבת) נבחרת הקדטים הפסד בכורה בטורניר, 81:77 למונטנגרו. החבורה של נדב זילברשטיין רצה 0:14 ברבע הראשון, אבל פדור ז'וגיץ' בן ה-14 קלע 29 נקודות עם החטאה בודדת מהשדה וביחד עם פיליפ אנג'וסיץ' העניק למונטנגרו ניצחון ראשון באליפות. מחר (ראשון, 14:45) תסגור הנבחרת את שלב הבתים במשחק מול ליטא החזקה.
ישראל פתחה בחמישייה עם אהרוני, ברקוביץ', רינסקי, דוברת ודקל. מונטנגרו עלתה נחושה מאוד להתאושש מהתבוסה לליטא אמש ובהובלת וראיץ' וז'וגיץ' עלתה ליתרון 5:12 באמצע הרבע. רינסקי הכניס את הנבחרת לקצב כאשר קלע 13 מ-16 נקודותיה הראשונות וביחד עם זילברשלג שצלף פעמיים מבחוץ טסו הכחולים-לבנים ל-14 נקודות ללא מענה ויתרון 12:19. קראדז'יץ' קירב את מונטנגרו לנקודה בלבד, אבל זילברשלג בשלשה נוספת חתם את הרבע ביתרון 18:22.
לוי נעל את הצבע ויצר מטריה אווירית מפחידה מתחת לסל הישראלי, אהרוני סיפק מסירות נפלאות (8 אסיסטים במחצית) ודוברת קבע 22:30. מונטנגרו חזרה למשחק בעזרת שיפור האחוזים מבחוץ ועם שלוש שלשות חזרה להוביל, 34:38 אחרי סל נוסף של ז'וגיץ' החם (18 נקודות עם החטאה בודדת מהשדה עד ההפסקה). שני סלים רצופים של לוי קבעו שוויון 38:38 בירידה לחדרי ההלבשה.
אנג'וסיץ' פתח את המחצית השנייה בשלשה, אבל דוברת קלע 4 נקודות באותה התקפה אחרי פאול בלתי ספורטיבי ושלשה של ברקוביץ' קבעה יתרון 41:45. ז'וגיץ' המצוין החזיר את המומנטום לצד של מונטנגרו שחזרה לטווח מעבר לקשת, רינסקי צימק בחמש נקודות רצופות אבל ז'וגיץ' קבר עוד שלשה, 56:61. קליעות עונשין של אהרוני וסל של רותם הורידו ל-61:60 לפני הרבע המכריע.
גול החזיר את היתרון מהקו ורינסקי הוסיף שלשה מהפינה, וראיץ' ואנג'וסיץ' הפכו בחזרה ברצף קליעות עונשין, 70:65. לוי חזר ממנוחה ארוכה והראה טאץ' טוב בצבע, דוברת קלע בחדירה נאה, אהרוני צימק מהקו ורינסקי בשלשה החמישית שלו קבע מהפך נוסף ששלח את היריבה לפסק זמן, 72:74. אנג'וסיץ' צלף שלשה אחרי הנעת כדור מצוינת ופבלוביץ' הגדיל עם 2 מ-2 מהקו, דוברת קלע מחצי מרחק ובהתקפה הבא השווה בקליעת עונשין, 77:77, דקה לסיום. וראיץ' לקח אחריות וחדר כל הדרך לטבעת, ישראל הסתבכה ואיבדה כדור, אנג'וסיץ' קלע 1 מ-2 מהקו וזילברשטיין ביקש פסק זמן עם 12 שניות לסיום, 80:77. דוברת החטיא זריקה מהירה מבחוץ וז'וגיץ' הפנטסטי התכבד בקביעת תוצאת הסיום, 77:81 למונטנגרו.
ישראל: רינסקי 24 (40 דקות, 13 ברבע הראשון, 5-9 לשלוש, 8 ריבאונדים), זילברשלג (4-7 לשלוש, 6 ריבאונדים, 5 איבודים) ולוי (6-8 מהשדה, 8 ריבאונדים, 5 חסימות) 12 כ"א, דוברת 11, אהרוני 7 (8 ריבאונדים, 14 אסיסטים, 0-10 מהשדה, 7-8 מהקו), רותם 6, ברקוביץ' 3, גול 2. כן שותפו: דקל, גדות, פריצקי ופלד. הרבו למונטנגרו: ז'וגיץ' 29 (11-12 מהשדה), אנג'וסיץ' 23 (4-6 לשלוש), וראיץ' 12 (5 אסיסטים).