דקוואן קוק ממשיך לעונה שלישית בעירוני "חי מוטורס" נס ציונה ("החלטה קלה"), מאוהב במקום ("כמו חלק ממשפחה גדולה") ומחלק טיפים לזרים החדשים
כשדקוואן קוק חתם בעירוני "חי מוטורס" נס ציונה באוגוסט 2017, רבים הרימו גבה. הפסימיסטים הניחו שאם שחקן לגיטימי ב-NBA (6.4 נקודות ב-328 משחקים בעונה הרגילה), אלוף השלשות באולסטאר 2009 ושחקן מחליף באוקלהומה סיטי ת'אנדר של דוראנט, ווטסברוק והארדן שהגיעה לגמר 2011, מגיע ארצה אחרי שעבר בפורטוגל ובאיראן, כנראה שהוא על סף סיום הקריירה. האופטימיסטים חשבו בוודאי שאם השידוך הזה יצליח, אחרי עונה אחת לכל היותר הוא כבר ישתדרג לקבוצה גדולה יותר באירופה.
והנה, חלפו שנתיים, קוק הפך לקלע הטהור הכי טוב בליגת ווינר סל ולאחד השחקנים המרשימים והאהודים בארץ – והרומן עם נס ציונה ממשיך לעונה שלישית ברציפות, יותר מכל זר אחר בליגה. הפורוורד האמריקאי בן ה-32 עשה מספרים יפים כבר בעונתו הראשונה, אבל אשתקד עוד שיפר אותם, דורג חמישי בטבלת מלך הסלים עם 17.1 נקודות בממוצע והוביל את הליגה עם 3.3 שלשות למשחק.
בנוסף, הוא היה כוכבה של הקבוצה בקמפיין הבכורה שלה באירופה, שהתחיל בשלב המוקדמות הראשון של היורופקאפ ונמשך עד שמינית הגמר, כשהוא מסיים כסגן מלך הסלים במפעל עם 19.1 נקודות כולל נתון מדהים של ארבע שלשות למשחק ב-54.5% דיוק! הקיץ, למרות שהחזיק בהצעות נוספות, החליט להישאר לעוד עונה בלב המושבה.
"נס ציונה היא פשוט המקום המתאים לי ביותר מכל הבחינות", הוא מסביר בראיון לאתר המנהלת, "אני לא מרגיש שאני חלק מקבוצה, אלא חלק ממשפחה גדולה. המועדון הזה מנוהל ברמה הכי גבוהה ויש בו הרגשה משפחתית וקהילתית שאין לה תחליף. בכל מקום שאתה מסתובב, אתה מרגיש שמתייחסים אליך כחלק מהמשפחה. לחתום כאן לעונה נוספת? החלטה ממש קלה, בלי ספק".
שחקני עבר ב-NBA סיפרו בזמנו על הקושי במעבר מאולמות מפוצצים ב-20 אלף צופים לאולמות קטנים יותר. עם יד על הלב, איך זה הרגיש עבורך?
"בשבילי זה ממש אותו דבר. אני משחק כדורסל וזהו. זה לא משנה לי אם זה גמר ה-NBA, מוקדמות היורופקאפ או משחק גביע. אני מתרכז בעבודה שלי וזה לקלוע ולעזור לקבוצה שלי לנצח. 20 אלף צופים או 2,000 צופים – זה לא עניין שלי. הגעתי לגיל שבו אני יודע מה צריך לעשות ופשוט עושה את זה. למדתי עם הניסיון איך להתרכז בעבודה שלי וזהו".
אחרי שעזבת את ה-NBA, עברת כמה תחנות: אוקראינה, גרמניה, צרפת, פורטוגל ואיראן. באף אחת לא נשארת יותר משנה כמו בנס ציונה. מה השוני?
"אין מה להשוות, ישראל היא מקום מושלם עבור שחקנים אמריקאים, כי יש פה הרבה דברים דומים לארה"ב. בנוסף, בנס ציונה הקהל מתייחס אליך כמו משפחה והארגון הוא מסודר ומנוהל לעילא. ארגון 'פירסט קלאס'. אחרי שנתיים פה, אני כבר מרגיש שזה הבית השני שלי. My home away from home".
ואיזה הבדל יש בכדורסל עצמו?
"אם לומר את האמת, בכל מדינה מצאתי כדורסל שונה. המשחק פה משוחק קצת אחרת ממה שהתרגלתי והוא מושתת בעיקר על פיקנרולים. כשחקן זר, אתה צריך לעשות התאמה לכל ליגה ואני אישית לא רואה בזה בעיה. קשה מאוד להשוות בין הליגות כי באמת לכל אחת יש סגנון משלה ודגשים אחרים".
בעונה שעברה השתתפתם לראשונה במפעל אירופי, דבר שהמועדון לא התנסה בו בעבר. איך הייתה החוויה הזו?
"אני מרגיש שזה עזר לנו המון, בעיקר בכל הקשור לגיבוש ולדרך המשחק שלנו. הארגון התנהל מצוין ואני חושב שעשינו עונה יפה. היו לנו הרבה פציעות שהפריעו אולי להתקדם לשלבים מאוחרים יותר, אבל עדיין אני יכול להגיד שזו הייתה חוויה נהדרת, הן עבורי והן עבור המועדון. השנה אנחנו חוזרים ליורופקאפ עם עוד קצת ניסיון ונעשה הכל כדי לתת לעצמנו את ההזדמנות ללכת הכי רחוק שאפשר".
חוץ ממך, שאר הזרים שהגיעו חדשים. איך ההתרשמות שלך מהם עד כה?
"הם נראים טובים מאוד, אני חושב שיש לנו סגל חזק לעונה הקרובה. הצוות המקצועי עשה בחירות טובות לטעמי, יש לנו שילוב טוב בין צעירים לוותיקים ואנחנו מצפים לעונה טובה בכל המסגרות. הטיפ שלי עבורם הוא שבכדורסל האירופי אתה צריך להיות סבלני ולהבין שכל פוזשן משמעותי, ככה שאתה צריך להישאר בשליטה כל הזמן. הדבר הכי חשוב הוא לעבוד קשה כל הזמן, כרגע אנחנו בעיקר עובדים על הכימיה שלנו. יש לי המון ביטחון בשחקנים החדשים שהגיעו והצטרפו אלינו, אני מאמין שנהיה מוכנים בקרוב".
היה קיץ מעניין מאוד ב-NBA מבחינת החתמות וטריידים, אתה ממשיך לעקוב מרחוק?
"כן, בוודאי. יש לי עדיין המון חברים שמשחקים בליגה ואני עוקב אחרי כל מה שקורה. אני חושב שהולכת להיות עונה תחרותית מאוד, גם במערב וגם במזרח. יש הרבה פרצופים חדשים בקבוצות והרבה מועמדות לזכייה. יהיה כיף מאוד לראות את ה-NBA בעונה הקרובה. באופן אישי, אני מחכה לראות קצת משחקים כדי להחליט מי באמת התחזקה ועשתה צעד קדימה".
ב-NBA הכרנו אותך כגארד, פה אתה משחק בעיקר כפורוורד, לעיתים אפילו בעמדה מס' 4. כמה קשה הייתה ההתאמה?
"לא קשה בכלל, זו לא התאמה גדולה מבחינתי והסיבה היא שרוב המצ' אפים שלי הם במקור שחקנים בעמדה 2 או 3. שיחקתי מספיק זמן ב-NBA כדי לדעת איך לשמור על שחקנים עם איפיונים שונים וזה לא היה מסובך מדי להגן על פורוורדים יריבים פה. גם בהתקפה ההתאמות היו קלות יחסית, אני מרגיש מאוד נוח בעמדה שלי".
בשנתיים הקודמות נס ציונה עלתה לפלייאוף, אבל לא הצליחה להמשיך לפיינל פור. מה עושים כדי להגיע לשם העונה? "מוקדם מדי מבחינתי לדבר על הפלייאוף, אנחנו עוד בשלבי למידה והעונה ארוכה. כרגע אנחנו עסוקים בעצמנו, מכינים את הקבוצה בצורה הכי טובה לעונה ומתרכזים כאמור בכימיה. הדבר העיקרי בפגרה הוא לעבוד קשה כדי שהתוצאות יגיעו בהמשך".