מכבי Playtika תל אביב הפועל "שלמה" תל אביב הפועל בנק יהב י-ם בני PenLink הרצליה הפועל קבוצת נתנאל חולון מכבי קבוצת כנען רמת גן עירוני חי מוטורס נס ציונה
הפועל גלבוע גליל הפועל אלטשולר שחם ב"ש/דימונה הפועל Rivulis גליל עליון עירוני לאטי קריית אתא הפועל עפולה אליצור BRIGA נתניה הפועל שובל חיפה

מלך סלי הליגה אשתקד חתם בהפועל ת"א

08/03/2021
00:00
00:00
 
ג'יימס יאנג, שקלע אשתקד למעלה מ-20 נקודות למשחק במדי מכבי חיפה, מצטרף להפועל "SP מצר" ת"א. המאמן דני פרנקו: "שחקן מוכשר, בטוח שיעזור לנו"

מועדון הכדורסל הפועל "SP מצר" ת"א הודיע הבוקר (שני) על החתמתו של ג'יימס יאנג, שיחזק את האדומים עד לסיום העונה. הגארד האמריקני בן ה-25, שמתנשא לגובה 1.98 מ', צפוי לנחות בישראל בימים הקרובים ויצטרף לחבריו החדשים לאחר שישלים את תקופת הבידוד.

"ג'יימס הוא שחקן מוכשר ואני בטוח שהוא יעזור לנו בקרבות שמצפים לנו בחודשים הקרובים", אמר מאמן הקבוצה דני פרנקו, "נעשה את כל מה שצריך כדי לשלב אותו מהר במטרה שיתרום לנו ונוכל לאסוף ניצחונות".

יאנג נולד במישיגן, סומן ככישרון גדול כבר בתיכונים ושיחק עונה אחת באוניברסיטת קנטאקי, איתה הגיע לגמר המכללות 2014, כשהוא מוביל את "הוויילד קאטס" בקליעה בשני משחקי הפיינל פור עם 17 בניצחון הדרמטי על וויסקונסין ועם 20 בהפסד לקונטיקט. הוא נבחר לחמישיית המצטיינים השנייה של ה-SEC ויצא לדראפט אחרי שנה אחת בלבד.

בוסטון בחרה אותו במקום ה-17 בדראפט 2014 והוא שיחק בה במצטבר 89 פעמים בשלוש עונות, כאשר את חלק מהזמן הוא בילה במיין מליגת הפיתוח. בעונת 17/18 הוא חתם בוויסקונסין מליגת הפיתוח ובמהלך העונה קיבל חוזה דו-כיווני מפילדלפיה, בה שיחק הן ב-NBA והן בקבוצת הפיתוח, דלאוור. בסך הכל ב-95 משחקי עונה רגילה ב-NBA הוא רשם 2.3 נקודות ו-1.0 ריבאונדים ב-9 דקות בממוצע.

לפני שנתיים הוא רשם 18.9 נקודות ו-5.1 ריבאונדים במדי וויסקונסין הרד מליגת הפיתוח ובעונה שעברה הגיע ארצה למכבי חיפה. יאנג הוביל את הליגה בנקודות (20.5) ובזריקות עונשין (6.7) ודורג חמישי במדד (20.1), כשהוא מדייק ב-41% לשלוש וב-80% מהקו, מוריד 5.2 ריבאונדים למשחק, מוסר 1.9 אסיסטים וחוטף 1.5 כדורים בממוצע.

הוא לא חזר ארצה אחרי פגרת הקורונה, בקיץ האחרון הוא נבחן בניו יורק ניקס ולאחרונה שיחק בקבוצת הפיתוח שלה, ווסטצ'סטר ניקס. ב-14 משחקים בבועת הג'י-ליג הוא תרם 11.6 נקודות, 4.6 ריבאונדים ו-2.2 אסיסטים ב-23 דקות בממוצע.

האפליקציה של ליגת WINNER סל

הורידו עכשיו את האפליקציה החדשה שלנו ותוכלו להיות איתנו בכל מקום, לעקוב אחרי המשחקים אונליין ולהיות ראשונים לקבל את כל המידע על ליגת WINNER סל
מנהלת ליגת העל בכדורסל