הרכז המוכשר של הפועל גלבוע/גליל קיבל הכרה על הכושר האישי הנהדר שלו ויזכה במילגת לימודים בסך 1,000 דולרים מתנת רענן כץ: "עוד צעד בדרך למטרה החשובה"
בעונה שעברה, יפתח זיו הוביל את הפועל גלבוע/גליל לפיינל פור הראשון שלה מזה כמעט עשור, בזכות ריצה גדולה בבית התחתון שהקנתה לו את התואר "MVP ליגת הקורונה". אם לפני שנה ההעפלה של האדומים מגן נר לשלבים המתקדמים הייתה בגדר הפתעה, העונה היא פייבוריטית להגיע לשם ואחת הסיבות לכך היא היכולת של זיו, שנבחר על ידי פאנל התקשורת לשחקן החודש הישראלי של אפריל בליגת ווינר סל. הוא יזכה גם במילגת לימודים בסך 1,000 דולרים מתנת רענן כץ.
הרכז בן ה-25 עזר לגלבוע/גליל לתקוע יתד במקום השלישי בטבלה, עם רצף של ארבעה ניצחונות בחודש החולף, בו העמיד ממוצעים של 16.3 נקודות, 6.3 אסיסטים ומדד 25.5. במהלך הריצה הזו, הוא קבע שיאי קריירה של 27 נקודות ומדד 39 בניצחון חוץ קשה על הפועל "SP מצר" ת"א, בו חיפה על ג'ו תומאסון שהורחק ואייזיה קאזינס שיצא בחמש עבירות עם רבע אחרון פנטסטי של 15 נקודות ללא החטאה.
זיו שיפר את ממוצעי הנקודות והמדד שלו בכל אחת משבע עונותיו בליגת ווינר סל והעונה הוא מדורג בין חמשת הישראלים המובילים בליגה בנקודות (12.8), אסיסטים (4.3) ומדד (16.1). השיפור הכי גדול שלו העונה הוא בקליעה מבחוץ עם 41% לעומת 18% בלבד בעונה שעברה וגם מהקו הוא עומד על נתון השיא בקריירה: 74% דיוק.
"תודה רבה לכל מי שבחר בי לשחקן הישראלי של חודש אפריל", אמר זיו, "תודה רבה לכולם, לחברים לקבוצה, למאמנים במועדון ולקהל. עבודה קשה ואמונה, זה עוד צעד קטן בדרך למטרה החשובה. שוב תודה".
למקום השני במשאל הגיע טל דן, קפטן עירוני "חי מוטורס" נס ציונה, שעבר ניתוח אחרי הזכייה ביורופקאפ וגמר את העונה. פרט אליו קיבלו קולות גם חברו לקבוצה נמרוד לוי, בר טימור וים מדר מהפועל "SP מצר" ת"א, רומן סורקין ממכבי חיפה שזכה בתואר בחודש שעבר וגיא פניני מהפועל "יונט קרדיט" חולון.
.jpg)