צ'מפיונס: הפועל חולון נוגעת ברבע הגמר
הפועל "יונט" חולון השלימה ניצחון כפול על לודביגסבורג עם 68:71 גדול בגרמניה והיא קרובה מאוד לשלב הבא. ג'ונסון ורגלנד הצטיינו (צילום: FIBA.BASKETBALL)

ניצחון בית על דיז'ון במחזור הסיום בשבוע הבא - זה כל מה שמפריד בין הפועל "יונט" חולון לבין יתרון ביתיות ברבע גמר ליגת האלופות. הסגולים-צהובים גברו הערב (רביעי) בגרמניה על לודביגסבורג 68:71 בתום מותחן גדול, עלו למאזן 2:3 והם תלויים רק בעצמם בקרב על העלייה לפלייאוף. פרדריק בורדיון, שסובל מרגישות בשריר הירך האחורי, ניסה להתאמן בימים האחרונים ללא הצלחה ויעבור בירור רפואי עם שובה של הקבוצה ארצה.

בעקבות תוצאות משחקי הערב בליגת האלופות, לחולון שלושה ניצחונות ושני הפסדים בשלב 16 האחרונות, בדיוק כמו ללודביגסבורג ודיז'ון, שתתארח כאמור בהיכל טוטו ביום רביעי הבא. ניצחון יבטיח לחבורה של גיא גודס את המקום הראשון בבית ואת יתרון הביתיות בסדרת רבע הגמר. במקרה של הפסד, הסגולים-צהובים יוכלו להעפיל לרבע הגמר מהמקום השני במקרה שגלאטסראיי – שאיבדה כל סיכוי לעלות הערב – תנצח בטורקיה את לודביגסבורג במשחק המקביל. ניצחון גרמני בצירוף הפסד חולוני יביא לסיום העונה האירופית.

חולון פתחה בחמישייה עם ג'ו רגלנד, אדם סמית', גיא פניני, כריס ג'ונסון ומייקל קייזר, לודביגסבורג עם ג'ורדן הולס, ג'ונה רדבאו, ג'סטין סיימון, טרמל דארדן ויורמן פולאס בארטולו. הרבע הראשון התאפיין בקצב איטי מאוד, שתי הקבוצות התקשו מאוד בהתקפה וקייזר שהיה אחראי ל-4 הראשונות של האורחים קבע שוויון 4:4 באלי הופ נפלא. ג'ונסון נתן לסגולים את היתרון, רדבאו הוביל ריצת 0:7 מקומית ושלשה של רפי מנקו – הראשונה של חולון במשחק – צימקה ל-11:9 אחרי 10 דקות.

מנקו פתח גם את הרבע השני בשלשה, רדבאו מיד השיב באותו מטבע וסל של דארדן הוותיק קבע יתרון 12:16. מנקו המשיך להיות השחקן הבולט בהתקפת הסגולים ואלי הופ נוסף מבית היוצר של רגלנד את קייזר השווה ל-18:18. דארדן החזיר את היתרון, ג'ונסון הפך עם 5 נקודות רצופות ודארדן צימצם ל-23:22 מהקו. רגלנד שעד אז התמקד במסירת אסיסטים עלה על הלוח עם שלשה, קייזר וג'ונסון אספו נקודות מהקו ובירידה להפסקה 24:28 לאורחים.

צמד שלשות של הולס החזירו את ההובלה לגרמנים, חולון שוב נתקעה בהתקפה ושתי קליעות עונשין שלו סגרו ריצת 2:10 ביתרון 30:34. שלשה של רגלנד נענתה מיד בצליפה של ג'ונתן באהר, אבל סמית' הוסיף עוד אחת ורגלנד בשלשה נוספת העלה את הסגולים ליתרון 37:39 באמצע הרבע השלישי. ג'ייקוב פטריק, בנו של המאמן המקומי ג'ון, המשיך את הנדנדה, אבל דאנק של זאק החל ריצה חולונית, טיירוס מגי הצטרף לקולעים מעבר לקשת, קייזר ריחף לעוד אלי הופ ומנקו החם סגר 10 נקודות ללא מענה בשלשה, 40:49. ראדבו העיר את המארחים ושלשה של יוהאנס פטריק, בנו השני של המאמן, סגר את הרבע בפיגור 49:45.

רגלנד התחיל טוב את הרבע הרביעי עם 4 נקודות, אבל רדבאו קבר עוד שלשה, דארדן דייק מהקו אחרי בלתי ספורטיבית לחובת מנקו ובסל נוסף מריבאונד התקפה צימק ל-53:51. ג'ונסון קלע שלשה אדירה עם הקרש וגם סחט עבירה, אבל צליפות של רדבאו והולס מחקו את הפיגור, 57:57. רגלנד חדר מצוין, רדבאו דייק פעמיים מהקו ופניני בנקודות בכורה קבע 59:61 באמצע הרבע הרביעי. סיימון קלע מחצי מרחק, לוקאס הרצוג קבר שלשה גדולה, סמית' מיד ענה לו וסיימון בפוסט אפ מוצלח העלה את לודביגסבורג ל-64:66. סמית' דייק בשתי זריקות עונשין, ג'ונסון השתטח על ריבאונד הגנה ושבר שוויון בשלשה מהפינה, רגלנד חטף לדארדן וסמית' בעוד חדירה מוצלחת קבע 66:71 בתוך הדקה האחרונה. דארדן צימק מחצי מרחק, רגלנד סחט את השעון אך החטיא מבחוץ, דארדן ניסה להשוות ופספס וג'ונסון עם הריבאונד של המשחק סחט עבירה והבטיח את הניצחון, 68:71 ענק לחולון שנוגעת בטופ 8 של ליגת האלופות.

הפועל "יונט" חולון: ג'ונסון 17 (3-4 לשלוש, 4-7 מהקו, 6 ריבאונדים), רגלנד 15 (3-6 לשלוש, 9 אסיסטים), קייזר (5-5 מהשדה) ומנקו (3-5 לשלוש, 1-4 לשתיים, 7 ריבאונדים) 11 כ"א, סמית' 10 (2-4 לשלוש, 1-5 לשתיים), מגי 3 (5 איבודים), פניני (0-4 לשלוש, 5 אסיסטים) וזאק 2 כ"א.

MHP ריזן לודביגסבורג: רדבאו 22 (4-6 לשתיים, 4-9 לשלוש, 8 ריבאונדים), דארדן 13 (4-10 מהשדה, 5-6 מהקו, 6 ריבאונדים, 3 חטיפות), הולס 11 (3-7 לשלוש), סיימון (2-11 מהשדה, 9 ריבאונדים) ובארטולו 4 כ"א, י. פטריק, ג'. פטריק, באהר והרצוג 3 כ"א, ווהלפארת'-בוטרמן 2. כן שותפו: וודארד ואלקינס.