קפטן הפועל "בי-קיור לייזר" חיפה יסגור שבע עונות במועדון. המאמן שרון דרוקר: "דוגמה ומופת לכוח רצון ונחישות". המנכ"ל רון פלדהיים: "מנהיג עם נשמה גדולה"
המשכיות בהפועל "בי-קיור לייזר" חיפה, שהודיעה הבוקר (שלישי) על החתמתו של אופק אביטל לשנתיים נוספות. קפטן האדומים צפוי לסגור שבע עונות ברציפות במועדון, בו הוא משחק עוד מליגת המשנה.
בהודעה מטעם הקבוצה נמסר כי "זה היה רק עניין של זמן עד שתצא ההודעה שתעשה לנו את הקיץ - אופק אביטל ממשיך איתנו גם בשתי העונות הבאות. אופק הפך מיד לחלק בלתי נפרד מאיתנו ונראה כי גדל במועדון. כמה כיף שאתה איתנו אופק! בעבודה קשה בכל אימון, שיפור ממשחק למשחק, מלחמה בלתי מתפשרת על הפרקט ופעילויות התנדבויות בקהילה, אתה מייצג את הערכים שאנחנו כל כך מאמינים בהם".
"אופק הוא דוגמה ומופת לכוח רצון, נחישות, קשיחות והשגת מטרות", אמר מאמן הקבוצה שרון דרוקר, "אני שמח שהקפטן שלנו נשאר איתנו שנתיים נוספות ויודע שייתן הכל למען הקבוצה והצלחתה. אופק הוא מהות ההגדרה לקפטן. בהצלחה רבה".
"אופק הוא מסוג השחקנים שאתה רוצה אצלך בקבוצה", הוסיף המנכ"ל רון פלדהיים, "בשנים בהפועל הוא הוכיח שהוא לא רק שחקן טוב, אלא גם מנהיג עם נשמה גדולה ולב ענק שמחבר את חדר ההלבשה והראשון לצאת לפעילויות התנדבותיות בקהילה. גאה בו ומאחל לו בהצלחה".
אביטל גדל במחלקת הנוער של מכבי חיפה, החל את דרכו בקבוצת הבת שלה בליגה א' ולאחר מכן שיחק עונה אחת בבוגרים של הירוקים בליגת ווינר סל. בקיץ 2017 הוא עבר להפועל חיפה ומאז הוא שם, כאשר לפני שלוש שנים הוא היה שותף לעלייתה מהליגה הלאומית ועונה לאחר מכן לקח חלק בעונת החזרה שלה לליגת ווינר סל אחרי שני עשורים.
בשתי העונות של האדומים מהכרמל מאז שובם הם העפילו לבית העליון והשתתפו ברבע גמר הפלייאוף, כאשר בעונה שעברה הם רשמו קאמבק היסטורי גם לגביע אירופה כאשר לקחו חלק במוקדמות היורופקאפ. בעונה החולפת הוא תרם 2.5 נקודות, 1.0 ריבאונדים ו-1.0 אסיסטים ב-12 דקות בממוצע. במשחק האחרון של העונה, ברבע גמר הפלייאוף בהרצליה, הוא קלע שיא קריירה של 15 נקודות ב-21 דקות מהספסל.