הפועל "בי-קיור לייזר" חיפה תפגוש בבולגריה את קטאיה הפינית, בידיעה שניצחון יקרב אותה מאוד לשלב הבתים במפעל (17:00). עמית שמחון: "מרגישים מוכנים"
העונה של הקבוצות הישראליות בגביעי אירופה תיפתח היום (רביעי) באופן רשמי בסמוקוב אשר בבולגריה, כאשר הפועל "בי-קיור לייזר" חיפה תתמודד בשלב השני של טורניר המוקדמות מול קטאיה (17:00, שידור ישיר בערוץ היוטיוב של פיב"א). במשחק המקביל ייפגשו רילסקי ספורטיסט המקומית ו-וולבס הליטאית שהדיחה את אריס סלוניקי, כאשר המנצחות יתמודדו מחרתיים במשחק המכריע.
לאחר סיום משחקי המוקדמות של ליגת האלופות, "התפנו" שלושה כרטיסים נוספים לשלב הבתים ביורופקאפ, ועל כן שלוש מארבע המפסידות בגמרי טורנירי המוקדמות יעלו כ"לאקי לוזרס" אף הן. כלומר, מתוך שמונה העולות לגמר, רק הקבוצה שתפסיד בפער הכי גבוה לא תעלה. על כן, המשחק בין חיפה לקטאיה הופך למשמעותי עוד יותר, כאשר המנצחת תעשה צעד גדול לעבר העונה הרגילה.
"הייתה לנו הכנה של כמה ימים, עשינו אימונים טובים ואנחנו מרגישים מוכנים", אמר עמית שמחון, "זה משחק סופר חשוב עבורנו על העפלה לבתים, אנחנו מגיעים הכי מוכנים שיש ובאים לתת את הכל. יאללה הפועל". המאמן שרון דרוקר: "סיימנו את ההכנות למשחק הרשמי הראשון שלנו. עברנו הכנה לא קלה, מבחינת תוצאות היא הייתה בינונית ומטה, אבל אנחנו רוצים להאמין שבמשחק כל כך חשוב לנו, נבוא לשחק ביחד, חזק ואגרסיבי. אני מקווה שביחד עם התמיכה של הקהל שלנו נוכל לעבור את האתגר הזה. אני חושב שאנחנו מוכנים, הבמה של השחקנים".
קטאיה, שזכתה בשלוש אליפויות פינלנד במילניום הנוכחי, השתתפה מספר פעמים ביורופקאפ בשנים האחרונות והישג השיא שלה באירופה הוא העפלה לרבע גמר היורוצ'אלנג' ב-2013. קטאיה היא קבוצה עם סגל צעיר יחסית, שרוב השחקנים בו הם מתחת לגיל 25. השחקן הבולט שממשיך איתה מהעונה שעברה הוא רהליר הוליס-ג'פרסון, אחיו הגדול של רונדיי, ששיחק אשתקד בבשיקטאש.