אפי בירנבוים במשחקו ה-600 כמאמן ראשי ובני הרצליה מגיעים הערב למשחק חשוב בראשון לציון (19:30)
מכבי דלתות פנדור ראשון לציון - בני הרצליה
מתי: יום ג', 26/11, שעה 19:30
איפה: בית מכבי
שופטים: ארז גוריון, עמית בלק, יוחאי שולמן
שידור: אתר ערוץ 5, באסקט טיוי
ספירה לאחור: זהו משחקו ה-600 של אפי בירנבוים כמאמן בליגת העל, יותר מכל מאמן בליגת העל אי פעם.
הרצליה רשמה למשחק את דווין ברויילס (סמול פורוורד,31, 1.96) במקום כריס וורן הפצוע
ראשון לציון ניצחה את חמשת המפגשים האחרונים בין שתי הקבוצות. הנצחון האחרון של בני הרצליה (אז בני השרון) על ראשון היה לפני 3 שנים בדצמבר 2010 (אז אפי אימן את ראשון לציון)
ראשון לציון לא ניצחה מאז המחזור הראשון וסוחבת 6 הפסדים רצופים. הפעם האחרונה שראשון לציון הפסידה 7 משחקים רצופים היה בעונת 07/08. בעונת 06/07 הפסידה 9 משחקים רצופים.
אבל השיא השלילי של הקבוצה היה בעונת 00/01 אז הפסידה 11 משחקים רצופים.
בעונת 99/00 ראשון פתחה את העונה עם 8 הפסדים רצופים ובמחזור התשיעי ניצחה את..בני הרצליה
בעונת 01/02 ראשון פתחה את העונה עם נצחון על בני הרצליה, הפסידה 8 משחקים רצופים ואז במחזור העשירי נחלצה מהמשבר עם נצחון שני בעונה - שוב על בני הרצליה
ראשון לציון אחרונה בליגה באחוזים מחוץ לקשת עם 26.7%. הרצליה קולעת הכי טוב בליגה מחוץ לקשת עם 42.6%
בראשון לציון עדיין מחכים לשלשה הראשונה העונה של דרור חג'ג' (0 מ-12 עד כה העונה, 0-5 מול אשדוד ביום שישי האחרון). גם עמית בן דוד לא קלע שלשה כבר חמישה משחקים (0 מ-7)
ג'יימס תומאס במשחקו הראשון במדי ראשון לציון ביום שישי באשדוד,, קלע 2 נק' בלבד אבל לקח 10 ריבאונדים מהם 6 בהתקפה.
בני הרצליה הפסידה את שני משחקיה האחרונים בהם קלעה רק 74 נק' למשחק. בשני משחקים אלה קלעה הרצליה רק 44% משתיים ו-35% משלוש, (לאחר שבחמשת המשחקים הראשונים של העונה קלעה 84 נק' למשחק עם 52% משתיים ו-46% משלוש)
הרצליה מובילה את הליגה בחסימות יחד עם נס ציונה עם 4.4 למשחק. הרבה בזכות אנדודי איבי שמוביל את הליגה עם 2.1 חסימות למשחק.
אחרי תקופה מצוינת אבי בן שימול היה חלש במשחק האחרון מול אילת עם 6 נק', (2-11 מהשדה) ו-5 איבודים.