מכבי Playtika תל אביב הפועל "שלמה" תל אביב הפועל בנק יהב י-ם בני PenLink הרצליה הפועל קבוצת נתנאל חולון מכבי קבוצת כנען רמת גן עירוני חי מוטורס נס ציונה
הפועל גלבוע גליל הפועל אלטשולר שחם ב"ש/דימונה הפועל Rivulis גליל עליון עירוני לאטי קריית אתא הפועל עפולה אליצור BRIGA נתניה הפועל שובל חיפה

ליגת סל מחזור 19

רמז, קריית אתא, יום ראשון ,  09/03/2025, 18:30
שופטים: ניר מאירסון, הראל קדרון, צור תובל    משקיף: בעז ינאי
קריית אתא
עירוני לאטי קריית אתא
103:88
עירוני חי מוטורס נס ציונה
נס ציונה
הכתומים המשיכו במומנטום גם ברמז
09/03/2025
עירוני "חי מוטורס" נס ציונה גברה על עירוני "לאטי" קריית אתא 88:103, ורשמה ניצחון שלישי ברצף ושני העונה בחוץ. 21 ללינדו (צילום: אמיר גולדשטיין, עירוני קריית אתא)

אחרי שני ניצחונות בית, עירוני "חי מוטורס" נס ציונה המשיכה הערב (ראשון) במומנטום גם באולם רמז – כשהיא משלימה על עירוני "לאטי" קריית אתא דאבל עונתי עם 88:103 במחזור ה־19 של ליגת ווינר סל ורושמת את ניצחונה השני בלבד העונה מחוץ ללב המושבה. האורחת ירדה לחדר ההלבשה בפיגור קל אחרי שספגה 50 נקודות עוד לפני ההפסקה, אך בכל אחד משני הרבעים הבאים עצרה את יריבתה על 19 כאלה בלבד – כשהיא עצמה קולעת במחצית השנייה 55 נקודות עם משחק התקפי ויעיל וסוגרת עניין ברבע האחרון, שבו פתחה לראשונה פער דו־ספרתי והגדילה אותו עד לסיום. הכתומים, שעלו למאזן 10:9, ישובו ביום ראשון הבא ללב המושבה – שם יארחו את האלופה מכבי תל אביב במחזור ה־20.

נס ציונה, שהתייצבה שוב עם כל חמשת הזרים שלה, שיתפה לצידם רק שלושה ישראלים – אך כל אחד מהשמונה קלע שבע נקודות לפחות, וחמישה אף הגיעו לספרות כפולות. ריקי לינדו הוביל את הרשימה עם 21 נקודות ב־8/10 לשתיים וב־5/7 מהעונשין וקטף גם שישה ריבאונדים, ג'ייק ואן טוברגן וברייס בראון סייעו לו עם 19 נקודות כל אחד – כשהפורוורד מסיים עם 75% מחוץ לקשת כולל שלוש שלשות ללא החטאה ברבע האחרון בעוד הגארד מדייק ב־4/8 לשלוש ומוסיף שמונה אסיסטים – וצוף בן משה תרם 11 נקודות מהספסל עם 60% לשתיים לצד 5/7 מהקו. דארנל אדג' קלע שלוש שלשות ב־50% בדרך להופעת אול־אראונד יפה של עשר נקודות, שבעה ריבאונדים ושישה אסיסטים ואילו איתי שגב ויאיר קרביץ היו רחוקים שתי נקודות מדו־ספרתי – כשהגארד גם מוביל את קבוצתו באסיסטים עם תשעה מתוך ה־30 של קבוצתו, שעברה את הממוצע העונתי שלה ביותר מפי 1.5. שחקניו של עמית שרף הרשימו עם 64% לשתיים כולל 46 נקודות בצבע לעומת 34 של היריבה, קלעו עשר שלשות ב־38.5% וניצחו 36:42 בריבאונד. 


קריית אתא נהנתה מפתיחה מצוינת בזכות מבול של חמש שלשות בדרך ליתרון של שמונה נקודות, וגם אחרי שראתה את הכתומים משתלטים על העניינים לקראת סוף הרבע הראשון הצליחה ליטול שוב את ההובלה ולשמור עליה עד אחרי אמצע הרבע השלישי – כשהיא מציגה כדורסל התקפי לא רע ומספקת מאבק ראוי לאורך רוב דקות המשחק. כריס סמית' הוביל את הקלעים עם 22 נקודות באחוזים טובים של 6/9 לשתיים, 2/4 לשלוש ו־4/4 מהעונשין, וגם סילביו דה סוסה המשיך בעונה היציבה שלו – כשהוא רחוק שני ריבאונדים מדאבל־דאבל עם 18 נקודות ב־7/12 לשתיים ו־4/7 מהקו. טאבון קינג וליאם אוריילי הוסיפו 14 נקודות כל אחד, כשהרכז נראה חד במיוחד מחוץ לקשת עם 4/7 ומוסיף גם חמישה אסיסטים במשחקו השני בקבוצה – אך הקלע מדייק רק בשתיים מעשר זריקותיו מרחוק. יובל לוין היה רחוק שתי נקודות מספרות כפולות כולל 60% לשתיים אך החטיא את כל שלושת ניסיונותיו לשלוש, בעוד ג'יי.ג'יי קפלן אומנם מדייק רק ב־1/8 מהשדה אך תורם גם במישורים אחרים – עם ארבעה אסיסטים ושלוש חטיפות. חניכיו של אלדד בנטוב, שבולטים באופן קבוע בריבאונד ההתקפה, הצליחו גם הערב להוריד 14 כאלה אך תרגמו אותם רק לשבע נקודות מהזדמנות שנייה – פחות ממחצית הכמות שהשיגה היריבה בעזרת כמות זהה של כדורים חוזרים. החבורה מהקריות, שעם הפסד שני ברצף ירדה למאזן 13:6 והסתבכה עוד יותר בתחתית, תנסה להתאושש ביום שלישי הבא – אז תתארח אצל הפועל גליל עליון לעוד מפגש חשוב במאבקי ההישרדות.
  
הקהל הצעיר הגיע לאולם רמז (צילום: אמיר גולדשטיין, עירוני "לאטי" קריית אתא)

מהלך המשחק

חמישיית עירוני קריית אתא: 
טאבון קינג, ליאם אוריילי, ג'יי ג'יי קפלן, כריס סמית', סילביו דה סוסה.
חמישיית עירוני נס ציונה: דארנל אדג', ברייס בראון, ריקי לינדו, ג'ייק ואן טוברגן, איתי שגב.

אוריילי אותת על הבאות עם שלשה כשתי שניות מהפתיחה, שגב השיב עם הטבעה בצד השני אבל המארחת – שקולעת בממוצע פחות משבע שלשות וחצי למשחק – דייקה עוד פעמיים רצופות מחוץ לקשת, הפעם מידיהם של סמית' וקינג, בדרך ליתרון 2:9 דקה וחצי מתחילת המשחק. בראון העניק לכתומים את השלשה הראשונה שלהם והוסיף אסיסט לאחת נוספת של אדג', אבל בצד השני המארחת הוסיפה עוד שתיים משלה – הראשונה של קפלן והשנייה של קינג – בדרך ל־10:15 קצבי. ואן טוברגן קירב את הכתומים לטווח פוזשן עם שתי קליעות עונשין, אבל קריית אתא הצליחה לחלץ שלוש נקודות גם מהסל הראשון שלה בתוך הקשת – עם מהלך אנד־וואן מוצלח של סמית' – ונקודות של דה סוסה מריבאונד התקפה קבעו 12:20. פסק זמן של נס ציונה הוביל למפנה, כשלינדו קולע ארבע נקודות רצופות וג'רום מיינסי עולה מהספסל וכמעט מייד משיג סל בצבע – בעוד אדג' מנצל עבירה טכנית לחובת דה סוסה כדי לצמק ל־20:19. הסנטר האנגולי עצר את הריצה בדאנק, יאיר קרביץ ולינדו המשיכו את המומנטום הכתום בדרך ליתרון ראשון במשחק – אבל אוריילי החזיר למארחת את ההובלה עם סל ועבירה, 23:24. בשלוש הדקות האחרונות של הרבע האורחת שוב יצאה לריצה, הפעם של 1:10 – כולל ארבע רצופות של מיינסי ולאחר מכן גם ארבע רצופות של צוף בן משה – כששתי האחרונות של הישראלי מגיעות על הבאזר וקובעות 26:33 כתום בתום עשר דקות. 


קרביץ. סיומת טובה של הכתומים לרבע הראשון (צילום: אמיר גולדשטיין, עירוני "לאטי" קריית אתא)

 
המארחת פתחה את הרבע השני בטירוף, כשקינג קולע את השלשה השלישית והרביעית שלו במשחק ויובל לוין חודר עד לטבעת בתווך, לפני שהרכז הקפיץ את אולם רמז עם דאנק במתפרצת – למרות גובהו הנמוך – כשהוא משיב את קבוצתו ליתרון 35:36 בתום ריצת 2:10. נס ציונה יצאה מהקיפאון עם אסיסט יפה של קרביץ לשגב, אבל בצד השני היריבה המשיכה להציג כדורסל נחוש – עם סל ועבירה של אוריילי, שלושה מהלכים נפלאים של יריב עמירם בצבע ובתווך גם נקודות של לוין מריבאונד התקפה – כשהיא עולה ליתרון 40:47. נס ציונה התקרבה עם סל של ואן טוברגן ושלוש קליעות עונשין של בראון, אבל דה סוסה – שחזר מהספסל – השלים כמעט מייד מהלך סל ועבירה קשוח, לפני שמיינסי דייק מהקו וקרביץ מצא את ואן טוברגן באסיסט נאה כדי לחתום מחצית ראשונה מסחררת ב־48:50 קטן לקריית אתא. 


דה סוסה. מהבולטים בשורות המארחת (צילום: אמיר גולדשטיין, עירוני "לאטי" קריית אתא)

דה סוסה חזר מחדר ההלבשה עם קליעת עונשין אחת, סמית' הוסיף חמש נקודות רצופות בדרך לפער שיא של שמונה לפני ששלשה של אדג' העלתה את קבוצתו על הלוח שתי דקות מפתיחת המחצית השנייה – אבל ליי־אפ של דה סוסה קבע 51:58 למארחת. שגב תיקן החטאה של אדג' מרחוק, הגארד זרק שוב מחוץ לקשת – כשהוא מדייק בניסיונו השני מתוך שלושה בפחות מדקה וחצי – אבל קפלן דייק פעמיים מהקו וסמית' השיב לג'אמפ של בראון בחדירה מוצלחת כדי להרחיק שוב את קבוצתו ל־58:62. הכתומים המשיכו להשתפר התקפית והשוו את התוצאה עם ארבע נקודות רצופות של בן משה, לינדו דייק פעמיים מהקו כדי להעלות את האורחת ליתרון ראשון מאז ההפסקה – ואחרי שלשה של בראון גם השלים ריצת 0:11 עם ליי־אפ במתפרצת, 62:69 לנס ציונה. סמית' שבר בצורת של יותר משלוש דקות עם שלשה, לינדו ענה מייד עם סל ועבירה בצד השני לפני שקריית אתא התקרבה לטווח שלשה עם קליעות עונשין של אוריילי ושל לוין – אבל ג'אמפ משוגע של בראון על הבאזר הגדיל את היתרון הכתום ל־69:74 בכניסה לרבע המכריע.


בראון. סל משוגע על הבאזר (צילום: אמיר גולדשטיין, עירוני "לאטי" קריית אתא)

 
קרביץ הטביע במתפרצת בפתח עשר הדקות האחרונות, דה סוסה ענה עם נקודות בצבע – אבל שתי שלשות של בראון בחצי דקה כבר פתחו פער דו־ספרתי ראשון, 71:82. בנטוב הזעיק פסק זמן וסמית' חזר ממנו עם סל קשה בסיבוב, שגב השיב עם דאנק קליל במתפרצת – אבל קליעת עונשין של דה סוסה ושלשה של אוריילי הקטינו ל־77:84. תקוות החזרה של המארחת נמוגו מהר מאוד, כשוואן טוברגן קולע שתי שלשות רצופות כמעט מאותה הנקודה ואחרי ליי־אפ של לוין גם מוסיף הטבעה מאסיסט של קרביץ – בעוד לינדו מדייק פעמיים מהקו כדי לקבוע יתרון שיא של 79:94 עם שלוש דקות וחצי על השעון. קריית אתא עברה להגנת לחץ על כל המגרש והצליחה לבלבל את הכתומים, כשבצד השני דה סוסה משלים סל ועבירה ומוסיף נקודות קלות במתפרצת – בעוד הטבעה קלילה של סמית' מקטינה את הפיגור לחד־ספרתי, 86:94. בראון הסיר ספק באשר לזהות המנצחת עם אלי־הופ ללינדו, ואן טוברגן הוסיף שתי קליעות עונשין – ואחרי חילופי סלים של סמית' ושל לינדו גם דייק מרחוק כדי להעמיד את תוצאת הסיום על 88:103 לנס ציונה. 

 

עירוני "לאטי" קריית אתא: סמית' 22 (6-9 לשתיים, 2-4 לשלוש, 4-4 מהקו), דה סוסה 18 (7-12 לשתיים, 8 ריבאונדים), אוריילי 14 (2-3 לשתיים, 2-10 לשלוש, 4-4 מהקו), קינג 14 (4-7 לשלוש, 5 אסיסטים), לוין 8 (3-5 לשתיים, 0-3 לשלוש, 2-2 מהקו), עמירם 6 (3-3 לשתיים), קפלן 5 (0-3 לשתיים, 1-5 לשלוש, 4 אסיסטים, 3 חטיפות), משעור 1. כן שותפו: שניידרמן (0-4 מהשדה) ובייטנר.

עירוני "חי מוטורס" נס ציונה: לינדו 21 (8-10 לשתיים, 0-4 לשלוש, 5-7 מהקו, 6 ריבאונדים), ואן טוברגן 19 (13 ברבע האחרון, 3-4 לשלוש, 4-4 מהקו), בראון 19 (4-8 לשלוש, 8 אסיסטים), בן משה 11 (3-5 לשתיים, 0-2 לשלוש, 5-7 מהקו), אדג' 10 (3-6 לשלוש, 7 ריבאונדים, 6 אסיסטים), שגב 8 (4-6 לשתיים), קרביץ 8 (4-6 לשתיים, 0-2 לשלוש, 9 אסיסטים), מיינסי 7 (3-4 לשתיים).

האפליקציה של ליגת WINNER סל

הורידו עכשיו את האפליקציה החדשה שלנו ותוכלו להיות איתנו בכל מקום, לעקוב אחרי המשחקים אונליין ולהיות ראשונים לקבל את כל המידע על ליגת WINNER סל
מנהלת ליגת העל בכדורסל