אליצור "BRIGA" נתניה חגגה עם 56:88 על הפועל "Rivulis" גליל עליון, השיגה ניצחון רביעי מחמישה משחקים והתרחקה מעט מהקו האדום (צילום: להב ראובני)
אליצור "BRIGA" נתניה הציגה הערב (שני) משחק נהדר בדרכה לניצחון משכנע 56:88 על הפועל "Rivulis" גליל עליון בארנה בנתניה במחזור ה-19 של ליגת ווינר סל. המארחים השתלטו על המשחק כבר מהדקות הראשונות עם פתיחה של 0:12 ומאז לא הביטו לאחור, כשההפרש גדל בהדרגה במהלך המשחק בדרך לניצחון רביעי בחמשת המשחקים האחרונים.

לאחר הניצחון על קריית אתא, המארחת המשיכה את המומנטום החיובי עם הופעה דומיננטית שהדגישה את השיפור המשמעותי שחל בקבוצה בשבועות האחרונים, כשהיא שולטת בקצב מהדקה הראשונה ומכתיבה את סגנון המשחק בדרך ליתרון שהלך וגדל ככל שהמשחק התקדם. החבורה של עידן אבשלום קלעה 40 נקודות בצבע וניצחה 40:53 במאבק הריבאונדים, כשאחרי מחצית ראשונה של 1/11 מחוץ לקשת היא איפסה כוונות בשנייה וסיימה עם עשר שלשות ב-33%. קיילר אדוארדס שוב הוביל את קלעי נתניה עם 20 נקודות ושבעה ריבאונדים כשהוא קולע 7/16 מהשדה, כשלצדו קרלוס מרשל הציג משחק קרוב למושלם עם 17 נקודות ב-7/9 מהשדה כולל 3/3 מחוץ לקשת, והוסיף תשעה ריבאונדים ושתי חטיפות. גם ברייס וושינגטון היה יעיל עם דאבל-דאבל של 14 נקודות ו-16 ריבאונדים שהושג עוד במחצית הראשונה. הישראלים של נתניה תרמו גם הם, כשאיתי מושקוביץ סיפק הופעה מרשימה בעיקר בזכות תשעה אסיסטים לצד 12 נקודות ורועי פריצקי הוסיף 11 נקודות וחמישה אסיסטים ללא איבוד כדור, כשהקבוצה כולה רשמה שבעה איבודים בלבד. היהלומים, שההפסד היחיד שלהם בחמשת המשחקים האחרונים הגיע מול מכבי תל אביב, יפגשו במחזור הבא את יריבתה העירונית הפועל תל אביב, ביום ראשון הבא בהיכל מנורה מבטחים.

גליל עליון הגיעה למשחק מפתח בתחתית הטבלה בתקווה להתרחק מאזור הסכנה, אך במקום זאת חוותה אחד מהערבים החלשים שלה העונה, עם ביצוע מאכזב במיוחד בצד ההתקפי. האדומים סבלו מקשיי קליעה חריגים, במיוחד בפתיחת המשחק, כשהם מסיימים את הרבע הראשון עם שמונה נקודות בלבד ומגיעים ל-1/20 מהשדה במהלך הרבע השני, ולמעשה לא מצליחים להתאושש משם. למרות הערב הקשה, הקבוצה של גוני יזרעאלי המשיכה להילחם ואף הצליחה לייצר כמה רגעים חיוביים, במיוחד בתחילת המחצית השנייה כשקלעה נקודות מהירות וצמצמה את ההפרש לחד-ספרתי לזמן קצר. ראלי אולקינס היה המוביל בהתקפת האדומים עם 12 נקודות, מרכוס קאר ויותם חנוכי הוסיפו עשר נקודות כל אחד, כשהאחרון מתעורר ברבע השני ומשמש כניצוץ הראשוני שהכניס את קבוצתו לעניינים. האורחים סיימו את הערב עם 28% בלבד מהשדה ו-18% משלוש – נתונים שמספרים את סיפור המשחק, אך גם חילקו 17 אסיסטים, שמרמזים שהבעיה לא הייתה בהכרח ביצירת ההזדמנויות אלא בניצולן. במחזור ה-20 החבורה של יזרעאלי, שעדיין לא הפסידה בכפר בלום, תחזור לאולמה הביתי לעוד מפגש תחתית חשוב במיוחד, כשתארח ביום שלישי הבא את עירוני קריית אתא.
אדוארדס מסיים מתפרצת. ניצחון אדיר ליהלומים (צילום: להב ראובני, אליצור נתניה)
מהלך המשחק
חמישיית אליצור "BRIGA" נתניה: קיילר אדוארס, רועי פריצקי, איתי מושקוביץ, קרלוס מרשל, ברייס וושינגטון.
חמישיית הפועל "Rivulis" גליל עליון: מרכוס קאר, ראלי אולקינס, לוקאס גולדנברג, ליאור קררה, לנארד פרימן.
הגארדים הצהובים הלכו באגרסיביות לטבעת בדקות הראשונות, פריצקי ומרשל סיימו בהצלחה, אדוארדס הוסיף שתיים מהקו וסיים מתפרצת כדי לקבוע 0:8. גם פסק זמן של יזרעאלי לא העיר את האדומים, שרשמו איבוד כדור רביעי בשלוש דקות, כשבצד השני פריצקי ומרשל שוב סיימו בצבע בדרך ל-0:12. גולדנברג קלע מהקו את הנקודה הראשונה של גליל עליון אחרי כמעט חמש דקות, כשבצד השני נתניה החלה להסתבך בבעיית עבירות מהירה של שחקני החמישייה, שגם אפשרה לאורחת להוסיף עוד חמש נקודות מהקו. וושינגטון סיים בצבע ואריק רומרו הטביע אחרי תרגיל הכנסת חוץ נהדר, לפני שיותם חנוכי קלע מחצי מרחק את סל השדה הראשון של האורחת, כמעט שתי דקות לסיום הרבע וקבע 8:16. האדומים שוב נתקעו בהתקפה אך למזלם גם נתניה החטיאה זריקות נוחות לשלוש, כאשר שחר דורון חתם את הרבע ב-
8:20 אחרי ארבע קליעות מדויקות מהקו.
גליל עליון פשוט לא הצליחה להכניס את הכדור לטבעת והגיעה ל-1/20 מהשדה, כשבצד השני מרשל תיקן בריבאונד ההתקפה ואדוארדס קלע את השלשה הראשונה של נתניה וקבע 10:27. יזרעאלי שוב הזעיק פסק זמן, שאחריו חנוכי דייק מחוץ לקשת ובהמשך הכניס כדור יפה לקררה, שהפך לשחקן השני באדום שדייק מהשדה, כשלאחר מכן אולקינס סיים מתפרצת והשלים ריצת 2:7 תוך דקה. וושינגטון סיים פעמיים מתחת לסל ושוב הגדיל את ההפרש ל-16, חנוכי צימק עם חדירה, אבל נתניה המשיכה להיראות נהדר כשוושינגטון סיים בצבע התקפה קבוצתית מהירה. אולקינס ופרימן השלימו מהלכים של שלוש נקודות, אבל בתווך מושקוביץ הקפיץ את האולם כשמצא את רומרו לאלי-הופ אדיר. אולקינס שוב צימק מהקו ותומר אסייג הוסיף ג'אמפ מחצי מרחק, לפני שמושקוביץ מצא את וושינגטון בצבע והביג-מן חתם את המחצית ב-
28:40 כשהוא מגיע לדאבל-דאבל לפני ההפסקה.
מושקוביץ זורק לשלוש. יתרון נוח למארחת בהפסקה (צילום: להב ראובני, אליצור נתניה)
קאר פתח טוב יותר את המחצית השנייה עם שלשה וגם אולקינס השלים חדירה, אבל בצד השני גם פריצקי דייק מרחוק ולאחר מכן סיים מתפרצת אחרי חטיפה. נתניה המשיכה לדייק כשאדוארדס ופריצקי הגיעו פעמיים עד הטבעת, אסייג השיב בשלשה, אבל גם אייזיק דייק מרחוק בצד השני. האורחת שוב התקררה, אדוארדס שוב הגיע לטבעת, מושקוביץ קלע מחצי מרחק ושלשה של וושינגטון קבעה 36:59. קררה עצר מעט את הסחף עם שלשה וגם גולדנברג סיים מהלך יפה בצבע, אבל מושקוביץ המשיך להתחמם מנגד עם שתי חדירות מוצלחות ששמרו על הפרש של מעל 20. קאר דייק בפעם השנייה ברבע מרחוק, לפני שרומרו חתם את הרבע עם נקודה מהקו -
44:64.
מרשל פתח את הרבע האחרון עם שלשה, אבל בצד השני קאר תיקן החטאה של אולקינס וקררה הוסיף שלשה. הצהובים, שהתקררו למשך מספר התקפות, שוב עלו ליתרון 21 עם שלשה מהפינה של מושקוביץ, אולקינס השיב עם חדירה, אבל גם אדוארדס דייק מרחוק בצד השני. רמת האינטנסיביות של המשחק ירדה, נתניה המשיכה להגדיל את ההפרש ומרשל חתם ערב אדיר עם שלשה שקבעה
56:88 מוחץ לנתניה בסיום.
שחקני נתניה חוגגים את הניצחון (צילום: להב ראובני, אליצור נתניה)
אליצור "BRIGA" נתניה: אדוארדס 20 (7/16 מהשדה, 7 ריבאונדים), מרשל 17 (7/9 מהשדה, 3/3 לשלוש, 9 ריבאונדים), וושינגטון 14 (6/15 מהשדה, 16 ריבאונדים), מושקוביץ 12 (5/12 מהשדה, 9 אסיסטים), פריצקי 11 (5/10 מהשדה, 5 ריבאונדים, 5 אסיסטים), רומרו 7 (3/3 מהשדה, 6 ריבאונדים), דורון 4 (4/4 מהקו), אייזיק 3. כן שותפו: בוגוסלבסקי, פילוננקו, שביט.
הפועל "Rivulis" גליל עליון: אולקינס 12 (5/12 מהשדה), קאר ויותם חנוכי 10 כ"א, קררה 8 (10 ריבאונדים, 3 אסיסטים), פרימן 6 (7 ריבאונדים), אסייג 5, גולדנברג 3, עמיר 2. כן שותף: כהן.