ערב הכדורסל של ישראל, החל מ-20:30 בערוץ SPORT5: קטש מחפש ניצחון שלישי ברציפות בשרון, הכתומים מגיעים לעיר הנמל ללא טל דן
המחזור ה-18 בליגת ווינר סל, שנפתח שלשום בחולון ונמשך אמש בירושלים ובתל אביב, יגיע הערב (שני) לסיומו עם שלושה משחקים נוספים שיועברו בשידור חי ב"ערב הכדורסל של ישראל" החל מהשעה 20:30 בערוץ SPORT5.
בני הרצליה – הפועל "פתאל" אילת (20:30, שידור בערוץ SPORT5)
אחרי הקאמבק המדהים מול קריית גת, תנסה החבורה של עודד קטש להיפרד מהמאזן השלילי ולעקוף בטבלה את הכחולים-לבנים מהשרון, ששוב יחסרו את מורן רוט שסובל מפציעה בקרסול. אלון ספיר, שהצטרף לסגנית האלופה מהפועל "הכשרה ביטוח" חולון, צפוי לערוך הופעת בכורה.
הרצליה פתחה את 2016 עם ניצחון על עירוני נס ציונה וכבר נגעה בצמרת הגבוהה, אבל מאז היא עומדת על רצף של שלושה הפסדים, שהתחיל בהדחה הכואבת מגביע המדינה ווינר מול ראשל"צ ונמשך עם הפסד בהארכה בחיפה והפסד 94:87 במחזור שעבר לנהריה. אילת, שערכה לא מעט שינויים בחודש האחרון, ברחה לתחתית עם שני ניצחונות רצופים ואם תנצח גם היום תחזור למאזן 50% הצלחה לראשונה מאז המחזור השני. אם תשכיל לנצח בפעם השלישית ברציפות לראשונה העונה, היא תחלוף על פני בני הרצליה בטבלה בזכות הניצחון הכפול עליה.
המארחים יקוו לקבל בחזרה שניים משחקני המפתח שלהם. מלך החסימות של הליגה, אמאדי אנג'אי, רשם בניצחון האחרון של הקבוצה שיאי עונה בקליעה (14) ומדד (27) וגם בהפסד בגביע לראשל"צ היה נפלא. עם זאת, בשני ההפסדים האחרונים הוא נעצר על 2 נקודות (1-4 מהשדה, 2-8 מהקו) ומדד 6.5 בלבד. גם אבירם זליקוביץ' בלט בשני הניצחונות האחרונים עם 17.0 נקודות, 4-6 לשלוש, 10-12 מהקו ומדד 21.5, אבל בשני ההפסדים מאז נעצר על 6.0 נקודות, 0-3 לשלוש, 2-2 מהקו ומדד 2.5 בלבד.
הרצליה עומדת על רצף ההפסדים הכי ארוך שלה מאז פתיחת העונה, אבל אחרי שני משחקי חוץ בחיפה ובנהריה, היא תשמח מאוד לחזור הביתה. בתיכון היובל היא ניצחה שישה משבעת משחקיה האחרונים בליגה, כאשר ההפסד היחיד מגיע מול הפועל ירושלים.
אחד השינויים הבולטים באילת בשני המחזורים האחרונים הוא הורדתו של קאליף ווייאט לספסל. הרכז הצעיר מוכיח כמו בעונה שעברה שממש אין לו בעיה עם זה ובצמד המשחקים בלט עם 18.0 נקודות, 5 מ-10 לשלוש, 6.0 אסיסטים מול 1.5 איבודים ומדד 20.0. והכי חשוב – בשניהם הוא קלע ווינר שוט שכיבה את האורות במאני טיים.
אפיק ניסים, שחגג אתמול את יום הולדתו ה-35, קלע את שיא הקריירה שלו בפברואר 2014 מול בני הרצליה: 30 נקודות עם 6-13 לשלוש, במשחק בו מחקה אילת פיגור 13 ברבע האחרון בדרך לניצחון 97:104 בהארכה. גם הקפטן בצד השני, זליקוביץ', חגג מול היריבה שיא קריירה: 21 נקודות במחזור האחרון של עונת 13/14.
מכבי אשדוד/באר טוביה – עירוני "דיזנגוף סחר" נס ציונה (20:50, שידור בערוץ SPORT5)
המשחק הראשון ביניהן אי פעם בליגה הבכירה לפני שתי עונות סיפק את הקאמבק הכי גדול שראינו אי פעם, כאשר נס ציונה חזרה מפיגור 29 נקודות ברבע השלישי לניצחון 101:103 לאחר הארכה. רק שניים משבעת המפגשים ביניהן הסתיימו בניצחונות בית, ואחרי שגברה במחזורים האחרונים לראשונה בתולדותיה בהיכל הקריה על מכבי "FOX" ת"א והפועל חולון, תנסה אשדוד לעשות זאת גם מול הכתומים, שיחסרו שוב את טל דן.
לא מעט פיקנטריה תהיה במשחק. שני הזרים הגבוהים של נס ציונה החלו את הקריירה הישראלית שלהם במכבי אשדוד: דיימון סימפסון בעונת 12/13 ואיבן אסקה בעונה שעברה. משחק השיא של אור סולומון העונה היה בסיבוב הקודם מול נס ציונה, בה שיחק אשתקד: הוא רשם 16 נקודות, 11 ריבאונדים ומדד 19. במחזורים האחרונים הוא סובל מפציעה ואף איבד את המקום בחמישייה (2.0 נק' בחמשת האחרונים) ואולי המפגש עם הכתומים יחזיר אותו לעניינים.
בארבעת המחזורים האחרונים לא הגיע סימפסון ל-15 נקודות ותרם רק 11.5 נקודות ומדד 11.8 – לעומת 17.8 נקודות ומדד 24.6 קודם לכן. במפגש הקודם עם האקסית מאשדוד הוא היה פושר גם כן עם 12 נקודות ומדד 14. אגב, סימפסון הוא אחד משני שחקנים בלבד בשורות הכתומים שלא החמיץ אף משחק העונה. הקפטן טל דן נעדר מארבעה משחקים – ובכולם הקבוצה הפסידה.
כדי לנצח, נס ציונה תצטרך לעצור שני ישראלים שנמצאים בכושר נהדר. ווילי וורקמן, ששודרג לחמישייה במחזורים האחרונים, קבע במחזור שעבר שיאי קריירה בנקודות (16), אסיסטים (5) ומדד (24) נגד האקסית הפועל "SP מצרפלס" ת"א. יהונתן שולדבראנד נכנס בשלושת המחזורים האחרונים לכושר מטורף עם 18.0 נקודות, 12-16 לשתיים, 8-16 לשלוש ומדד 18.0. באף אחד משלושת המשחקים האלו הוא לא ירד מ-15 נקודות – קודם לכן שיא העונה שלו עמד על 13.
"אנחנו פוגשים את אשדוד שעושה עונה מצוינת עד עכשיו", אמר טל קרפלס שמציג יכולת מצוינת במחזורים האחרונים ומצדיק את מקומו בחמישייה, "היה לנו שבוע שלם של אימונים טובים שהכינו אותנו למשחק הזה, אני סומך על החברים שלי לקבוצה שנבוא לשם, נלחם ונחזור עם ניצחון חשוב".

סימפסון. פוגש את האקסית (צילום: עודד קרני)