מכבי "FOX" ת"א תתארח אצל מכבי "Hunter" חיפה (20:10, SPORT5), בשחזור הדרמה הגדולה מרבע גמר הגביע. סמית', רנדל ואמבקווה ייעדרו
חודש אחרי ההפסד הכואב בגביע המדינה ווינר, וכשהיא חמושה בספונסר חדש שיופיע לראשונה בחזית גופיות המשחק, תארח מכבי "Hunter" חיפה את מכבי "FOX" ת"א לקרב צמרת מרתק (20:10, שידור ישיר בערוץ SPORT5). הצהובים יחסרו את דווין סמית', בריאן רנדל וטרבור אמבקווה הפצועים.
בסיבוב שעבר בליגה רשמה ת"א ניצחון קליל, 63:103, במשחק הבכורה של ז'אן טבק. עם זאת, בחודש שעבר נפגשו הקבוצות ברבע גמר גביע המדינה ווינר למשחק מטורף שייזכר עוד שנים רבות. חיפה הובילה 54:68, שבע דקות לסיום, אבל לא הוסיפה אף סל שדה עד לסיום ומכבי ת"א רצה 2:19 מהעבר השני בדרך לניצחון 70:73 משלשה גדולה של טיילור רוצ'סטי בשנייה האחרונה שהשתיקה את היכל רענן כץ המפוצץ.
מכבי ת"א מגיעה למשחק עם רצף של שלושה הפסדים ביורוקאפ, האחרון שבהם 73:66 בחוץ ללובליאנה בהרכב חסר מאוד ללא דווין סמית', טרבור אמבקווה, בריאן רנדל, יוגב אוחיון ודרגאן בנדר. במחזור האחרון יארחו הצהובים את ניז'ני נובגורוד לקרב על כל הקופה, שהמפסידה בו תסיים את העונה האירופית והמנצחת תלך לסדרת הטוב משני משחקים מול זניט סנט פטרסבורג.
המשחק יפגיש בין קבוצת ההתקפה הכי טובה בליגה (ת"א שקולעת 88.1 נקודות) לקבוצת ההגנה הכי טובה בליגה (חיפה שסופגת רק 73.9 נקודות). חיפה עוצרת את היריבות בניצחונות על 67.5 נקודות ו-43% לשתיים, ואילו בהפסדים היא סופגת 84.0 נקודות ו-54% לשתיים. מכבי ת"א קולעת בניצחונות 90.8 נקודות וסופגת 71.9 נקודות בלבד, לעומת 81.2 נקודות שהיא קולעת בהפסדים ו-88.6 נקודות שהיא סופגת.
הקבוצה של רמי הדר מחזיקה במאזן הבית הטוב בליגה בצוותא עם הפועל ירושלים: 8 ניצחונות מול הפסד בודד (לאדומים לאחר הארכה). עם זאת, מכבי ת"א כבר ניצחה שם העונה כאמור בגביע. אלכס צ'וברביץ' ניפץ במחזור שעבר את שיא הקריירה שלו עם 20 נקודות בחולון – שיפור של 4 נקודות לשיאו הקודם. זה קרה אחרי שבעשרת המחזורים הקודמים הוא לא עבר 10 נקודות אף פעם. עם זאת, בסיבוב הקודם מול מכבי ת"א הוא היה הבולט בחיפה עם 14 נקודות.
בצד השני, השם החם הוא גל מקל, מצטיין המחזור שעבר בליגת ווינר סל, שהיה מהבולטים בשורות הצהובים גם בהפסד בלובליאנה. לראשונה בקריירה עומד הרכז על רצף משחקים עם מדד 30+, כאשר בשניהם הוא מסיים עם דאבל-דאבלים. הממוצעים שלו עד כה מרשימים מאוד: 16.5 נקודות, 11.0 אסיסטים, 83% לשתיים, 100% לשלוש ו-88% מהקו.
"מכבי תל אביב שידרגה והעמיקה את הסגל מאז המשחק האחרון מולנו", אמר רמי הדר, "באופן טבעי, מול קבוצה חזקה, צריך לצמצם למינימום את הטעויות ולא להוריד את רמת האגרסיביות לאורך המשחק, בכדי לסיים את הערב עם ניצחון". רנה רוז'ו: "זו הזדמנות מצוינת לבחון את הקבוצה שלנו ולראות איך היא מתאוששת אחרי ההפסד הקשה בשבוע שעבר. לא עובר יום שבו אני לא חושב על ההפסד בגביע למכבי תל אביב ואנחנו מחכים להזדמנות לנקום בהם".
"אנחנו נמצאים לפני שבוע חשוב ביותר, שמתחיל בחיפה", אמר ז'אן טבק, "זו קבוצה טובה מאוד, בטח במגרש שלהם, אנחנו זוכרים היטב את הקרב הקשה שהיה לנו בגביע. הם משחקים מאוד אגרסיבי, זו קבוצה איכותית ויש לי הרבה כבוד אליה. אנחנו סובלים מפציעות משמעותיות כבר הרבה מאוד זמן ולא צריך לדבר על זה יותר מדי, זה לא בשליטתנו. אנחנו צריכים לשחק חזק ולהגיב טוב לאגרסיביות שלהם. יוגב ערך איתנו אימון ראשון ונראה טוב, נראה איך הוא יקום בבוקר. שון ג'יימס התחיל להתאמן איתנו אבל לא יותר מדי, אני מקווה שבאימונים הבאים נוכל לתת לו יותר".