מכבי Playtika תל אביב הפועל "שלמה" תל אביב הפועל בנק יהב י-ם בני PenLink הרצליה הפועל קבוצת נתנאל חולון מכבי קבוצת כנען רמת גן עירוני חי מוטורס נס ציונה
הפועל גלבוע גליל הפועל אלטשולר שחם ב"ש/דימונה הפועל Rivulis גליל עליון עירוני לאטי קריית אתא הפועל עפולה אליצור BRIGA נתניה הפועל שובל חיפה

השחקן המשתפר של העונה: גור לביא

21/05/2025
הפורוורד בן ה־24, שהתאחד בהפועל גלבוע גליל עם המאמן שתחתיו פרץ בליגה הלאומית, הפך לאחד השחקנים הבכירים בליגה – כשהוא יותר ממכפיל את ממוצעיו

לא מעט שחקנים עשו השנה קפיצת מדרגה, אך אין מי שהציג גרף התקדמות מרשים יותר מאשר גור לביא. בעונתו הרביעית בליגת ווינר סל והראשונה במדי הפועל גלבוע גליל, הפורוורד בן ה־24 השתדרג בכל אספקט אפשרי והוכתר ברוב קולות לשחקן המשתפר של העונה – כשהוא מקדים במשאל המשולב של גולשי וגולשות האתר הרשמי של הליגה ואנשי התקשורת את ג'יי.ג'יי קפלן ויובל שניידרמן מעירוני "לאטי" קריית אתא, שלו לוגשי מבני "PenLink" הרצליה, רון ציפר מהפועל "אלטשולר שחם" באר שבע/דימונה ולוקאס גולדנברג מהפועל "Rivulis" גליל עליון. את הפרס העניק לו חבר הכנסת סימון דוידסון.

לביא, שאת שלוש עונותיו הראשונות בליגה הבכירה העביר במדי הפועל חיפה, הצטרף הקיץ לעולה החדשה והתאחד מחדש עם שרון אברהמי – המאמן שתחתיו נבחר לתגלית העונה של עונת 2021/22 בליגה הלאומית. האמון הרב שקיבל ממנו השתלם כמעט מייד לשני הצדדים, כשהשחקן עצמו לא רק משפר את ממוצעיו פי כמה וכמה – אלא הופך במהרה לאחד הישראלים המובילים בליגה כולה, מסייע לקבוצתו להתאושש מפתיחת עונה לא טובה ומצעיד אותה לרבע גמר הפלייאוף מהמקום השביעי אחרי ניצחון במשחק הראשון של הפליי‏־אין ללא יתרון ביתיות.


לביא עם חבר הכנסת סימון דוידסון (צילום: אלן שיבר)

אחרי שבעונת 2023/24 העמיד לביא ממוצעים של 7.2 נקודות, 4.2 ריבאונדים, 0.7 חטיפות ו־8.3 נקודות מדד ב־21.7 דקות למשחק בליגה הרגילה – העונה הוא יותר מהכפיל את מספריו. בכמעט תשע דקות יותר לערב תרם הפורוורד 15.2 נקודות, 7.5 ריבאונדים, 1.5 חטיפות ו־19.0 נקודות מדד – כשהוא מגדיל גם את כמות האסיסטים שלו מ־1.8 אשתקד ל־2.2 העונה. אחוזי הדיוק שלו מהשדה עלו אף הם פלאים, כשהוא משתפר גם מטווח השתיים – עם 59% העונה לעומת 50% בעונה שעברה – אך את הקפיצה הגדולה ביותר עושה מחוץ לקשת, עם 50% מרחוק השנה לעומת 36% בלבד אשתקד, אף שזרק העונה 14 פעמים יותר. בפלייאוף, שם פגש בשנתיים האחרונות את הפועל תל אביב ברבע הגמר, שדרג הישראלי את ממוצע הנקודות שלו מ־12.3 בחיפה ל־17.8 בגלבוע גליל – כשהוא מעלה בהתאמה את אחוזי הדיוק שלו הן מטווח השתיים (מ־73% ל‏־81%) והן מקו העונשין (מ־82% ל־86%).

לביא, שגדל במחלקת הנוער של מכבי זיכרון יעקב, החל את דרכו בבוגרים במדי האדומים מהכרמל. בעונת 2021/22 הוא הושאל במסגרת הכרטיס הכפול לקריית אתא, ששיחקה אז בליגה הלאומית, וסייע לה לזכות באליפות ליגת המשנה – כשהוא עצמו נבחר כאמור לתגלית העונה. באותה שנה הוא היה גם חלק מסגל נבחרת ישראל 3X3 שהעפילה לאליפות אירופה, והעונה – בחלון האחרון של מוקדמות יורובאסקט 2025 – ערך שתי הופעות בכורה גם בנבחרת הבוגרת של אריאל בית הלחמי. הפורוורד, שהושווה לא פעם בקריירה לקפטן הלאומי תומר גינת, הוכיח העונה כי הוא ניצב עימו בשורה אחת – ולא מופרך כי בשנה הבאה ימצא את עצמו אף הוא באחת הקבוצות הגדולות בישראל.

האפליקציה של ליגת WINNER סל

הורידו עכשיו את האפליקציה החדשה שלנו ותוכלו להיות איתנו בכל מקום, לעקוב אחרי המשחקים אונליין ולהיות ראשונים לקבל את כל המידע על ליגת WINNER סל
facebook twitter instagram youtube
מנהלת ליגת העל בכדורסל