הפורוורד היהודי (24, 2.01 מ') מצטרף לקבוצה אחרי חמש שנים באוניברסיטת קולומביה. המאמן נתי כהן: "רוקי עם הרבה פוטנציאל, אני מאמין בו"
מכבי קריית גת ממשיכה להתחזק. הבוקר (רביעי) הודיעה הקבוצה על החתמתו לשנתיים של אלכס רוזנברג (24, 2.01 מ'), פורוורד יהודי-אמריקאי בוגר אוניברסיטת קולומביה. רוזנברג ייחשב למתאזרח ויצטרף לאורי קוקיה ואור סולומון שכבר חתמו בקבוצה ולזר הראשון, טרבור רלפורד, שחתם אף הוא לשנתיים אתמול.
רוזנברג, שנולד וגדל בניו ג'רזי, הוא בנו של מארק, ששיחק באוניברסיטת נורת'איסטרן. בחמש השנים האחרונות הוא שיחק באוניברסיטת קולומביה, בה רשם אשתקד 13.5 נקודות, 4.2 ריבאונדים, 1.9 אסיסטים, 33% לשלוש ו-72% מהקו. עונת השיא שלו במכללות הייתה השלישית (2013/14), בה נבחר לחמישיית העונה במחוז האייבי ליג עם 16.0 נקודות למשחק, אבל לאחריה הוא נפצע והחמיץ עונה שלמה.
הפורוורד ידוע כשחקן שמושך עבירות רבות ומגיע המון לקו (5.2 בממוצע לאורך קריירת הקולג'). בעונתו השלישית באוניברסיטת קולומביה הוא דורג שלישי בכל המכללות עם 227 קליעות עונשין, בעונה בה זרק מהקו 8.1 פעמים בממוצע למשחק ודייק ב-82%. במשחק נגד דארטמות' באותה עונה הוא קבע שיא מכללה כאשר דייק בכל 17 זריקות מהקו בדרך ל-31 נקודות.
"אלכס הוא שחקן צעיר, רוקי עם הרבה פוטנציאל", אמר מאמן מכבי קריית גת, נתי כהן, "הוא מגיע מאוניברסיטת קולומביה היוקרתית ואני שמח שהבאנו אותו למועדון, מתוך רצון ותקווה שהוא יצליח להשתלב ולהתקדם אצלנו. ניתן לו את הכלים לכך, אני מאמין בו".
המנכ"ל כפיר סויסה הוסיף: "עוד החתמה שמאוד רצינו ועבדנו עליה לא מעט. בונים פה קבוצה טובה. הבטחנו שניקח את מכבי קריית גת קדימה וזה מה שאנחנו עושים".