ליגת האלופות: ניצחון ראשון העונה לסגולים
הפועל "מעוז דניאל" חולון שרדה מאבק מורט עצבים מול ספרטק בדרך ל־84:86 בסרביה, ועלתה למאזן 1:1 במפעל. 28 לסאנוגו (צילום: FIBA.BASKETBALL)

אחרי הפתיחה המאכזבת לליגת האלופות בשבוע שעבר, הפועל "מעוז דניאל" חולון השיגה הערב (רביעי) ניצחון בכורה העונה במפעל – עם 84:86 מורט עצבים על ספרטק סובוטיצה בסרביה. הסגולים נראו נהדר ברבע הראשון וסיימו אותו ביתרון שיא של 13 נקודות, אך בהמשך המשחק נקלעו למאבק ארוך ומתיש עם יריבתם – שנמשך כמעט שעתיים וחצי בשל 74 זריקות עונשין משותפות – ולמרות זאת הצליחו לשמור על ההובלה בשיניים, כשהם נהנים מהחטאת שלשת ניצחון פוטנציאלית של יריבתם על הבאזר האחרון.

קלעו להפועל חולון: אדאמה סאנוגו 28, שחר עמיר 15, לסטר מדפורד ג'וניור 11, ריבאלדו סוארס 10, יאיר קרביץ 8, קלודל האריס ג'וניור ונתנאל ארצי 4 כ"א, סם איוריו 3, ברנדון ג'ונס ג'וניור 2, טי.ג'יי הוליפילד 1.

על הפתיחה המצוינת של חולון היה אחראי בעיקר סאנוגו, שאחרי כשש דקות בלבד הספיק לצבור כבר 11 נקודות – והמשיך לספק תרומה יציבה לאורך כל המשחק עם אחוזים מרשימים של 6 מ־6 לשתיים, 3 מ־5 לשלוש ו־7 מ־9 מהעונשין. סוארס בלט לצידו ברבע הראשון, כשהוא משיג כמעט את כל נקודותיו בזכות 8 מ־9 מהקו, אך מי שהיה שם עבור הסגולים בזמן הנכון היה עמיר – שתפר שלוש שלשות ב־50%, כולן ברגעי מפתח. מדפורד אומנם דייק רק ב־2 מ־7 מהשדה, אבל הגיע אף הוא לספרות כפולות בעזרת 6 מ־6 מהקו.

חולון קלעה רק תשע שלשות מול עשר של ספרטק, אך השיגה אותן באחוזים טובים יותר – עם 40% מול 33% של יריבתה – והייתה מדויקת הרבה יותר גם מטווח השתיים, עם 60% מול 36% בהתאמה. את הסרבים הוביל ג'אלון פיפקינס עם 19 נקודות כולל 7 מ־8 מהעונשין, ומלבדו סיימו בדו־ספרתי גם איגור דרובניאק – שקלע שלוש שלשות ב־60% בדרך ל־15 נקודות – ומרקו ירמיץ', שתרם 11 משלו. אחרי שעלו למאזן 1:1 באירופה, הסגולים יתארחו ביום שני הקרוב אצל הפועל אילת – ויחפשו ניצחון ראשון גם בליגת ווינר סל.   


עמיר. היה שם בשביל חולון ברגעים החשובים (צילום: FIBA.BASKETBALL)
 
מהלך המשחק
חולון עלתה עם קרביץ, האריס ג'וניור, סוארס, איוריו וסאנוגו – וראתה את הסנטר קולע 11 מ־20 הנקודות הראשונות שלה בדרך ליתרון מוקדם של 13. ספרטק הורידה את הפיגור לחד־ספרתי, אבל סוארס הגיע לשמונה נקודות משלו – וקבע 14:27 סגול בתום עשר דקות. את הרבע השני פתחו הסרבים בריצת 0:8, והאורחת אומנם הגדילה שוב את יתרונה לשמונה – אבל לקראת ההפסקה צימקו המקומיים את ההפרש לשתיים בלבד, לפני ששלשת באזר של עמיר חתמה את המחצית הראשונה ב־37:42 לחניכיו של קרוניץ'.   
 

סאנוגו. היה חתום על הפתיחה הטובה של הסגולים (צילום: FIBA.BASKETBALL)
 
שתי הקבוצות היו מפוזרות בחזרה מחדרי ההלבשה, אבל ספרטק הייתה הראשונה להתאושש – והתקרבה שוב לטווח של פוזשן אחד. האורחים הצליחו להגדיל שוב את יתרונם לשמונה, אבל דאנק של הסרבים העמיד את התוצאה על 56:62 סגול בכניסה לעשר הדקות האחרונות. עד אמצע הרבע הרביעי נע ההפרש בין חמש לשמונה, והשלשה השלישית של עמיר אומנם שברה את המחסום בדרך לפער של תשע – אבל ריצת 1:9 של המקומיים הקטינה את הפיגור שלהם לנקודה בלבד עם קצת יותר משתי דקות על השעון. השופטים שרקו לעבירות כמעט בכל מהלך בדרך ל־74 זריקות עונשין משותפות, אבל חולון שמרה על ההובלה בשיניים – ונהנתה מהחטאה של יריבתה על הבאזר בדרך לניצחון 84:86 דחוק בסיום.