מנהלת ליגת העל קמה, מלחמת המפרץ השניה הציקה, מכבי זכתה בקלות באליפות
ליגת העל בכדורסל עברה בעונת 02/03 מניהולו של איגוד הכדורסל לניהולה של מנהלת ליגת העל שהוקמה באוגוסט 2002 ביוזמתם של ראשי הקבוצות. שיטת המשחקים השתנתה ובתום שני סיבובי ליגה חולקו הקבוצות לבית עליון ובית תחתון שם שיחקו בשיטת ליגה בת סיבוב אחד. ארבע הראשונות עלו לחצי גמר הפלייאוף (5 משחקים) ומשם כמובן לסדרת הגמר.
מכבי ראשון לציון שירדה עונה קודם לכן, נשארה בליגה בזכות ויתורה של מכבי ראש העין.
מכבי ת"א השתתפה באותה עונה מלבד ביורוליג, גם בליגה האדריאטית וסבלה מלוח זמנים מטורף, אבל זה לא הפריע לה לשלוט בליגה ביד רמה. קבוצה חדשה קמה בישראל, בני השרון, איחוד של בני הרצליה ומכבי רעננה. שתי עולות חדשות ומשמעותיות הגיעו לליגה באותה עונה, עירוני נהריה שחזרה לליגה לאחר 8 עונות בליגות השניה והשלישית כשהיא מחומשת באולם חדש ומרשים בעין שרה וכמובן הפועל ת"א, אימפריה לשעבר שניסתה לחדש את ימיה הגדולים ועם רכש מרשים עלתה לליגת העל בקלות.
מלבד מכבי ת"א שהובילה את הליגה ללא עוררין, שאר הליגה היתה צמודה יחסית ולאחר 22 מחזורים חולקה הליגה לשני בתים כאשר לבית העליון העפילו מלבד מכבי ת"א גם גליל עליון, עירוני נהריה, גבעת שמואל, מכבי ראשון לציון ובני השרון ואילו האדומות מת"א וירושלים נחתו בבית התחתון.
בסיום עוד סיבוב נקבעה היסטוריה קטנה. גבעת שמואל העפילה לראשונה בתולדותיה לחצי גמר הפלייאוף והשלימה עונה נהדרת שכללה גם העפלה לגמר הגביע. גם העולה החדשה מנהריה העפילה לחצי הגמר. בחצי גמר הפלייאוף הביסה מכבי ת"א את גבעת שמואל 0-3 ואילו עירוני נהריה העפילה ישר מהליגה השניה אל סדרת הגמר לאחר שהפתיעה את גליל עליון וגברה עליה 1-3.
בסדרת הגמר ניצחה מכבי ת"א את נהריה 0-3 קליל וזכתה באליפות נוספת כשהיא משלימה גם דאבל (נצחון 83-96 על גבעת שמואל בגמר גביע המדינה)
בתחתית שתי הצפוניות, אליצור קרית אתא ומ.כ חיפה נפרדו מליגת העל וירדו ללאומית (אם כי חיפה נשארה בסופו של דבר בליגה בשל ויתורה של מכבי פתח-תקוה)