מכבי "Playtika" תל אביב החתימה את הסנטר הקרואטי בן ה-23, שמגיע מקליבלנד: "מחכה לרגע בו אפגוש את האוהדים". יאניס ספרופולוס: "ייתן לנו כח רב בצבע"
מכבי "Playtika" תל אביב הודיעה הבוקר (שלישי) על החתמתו של אנטה ז'יז'יץ' (23, 2.08 מ') לשנתיים הקרובות. הקרואטי נבחר בדראפט 2016 בסיבוב הראשון במקום ה-23 על ידי בוסטון סלטיקס ושיחק בשנתיים האחרונות במדי קליבלנד קבאלירס. בהודעה נמסר כי "מדובר בסנטר נייד, בעל תנועות מגוונות וכוח מתפרץ, גבוה שיכול לשחק גם בעמדת הפאוור פורוורד". ז'יז'יץ' הוא אחיו של אנדריאה, שזכה עם הקבוצה ביורוליג לפני שש שנים.
"אנטה הוא שחקן בעל איכויות שייתן לנו כוח רב בצבע ואני שמח מאוד שהחתמנו אותו", אמר המאמן יאניס ספרופולוס, "הוא יעזור למכבי עם המיומנויות שלו והמקצוענות שלו להצליח ולעמוד במטרות שלנו. אני שמח מאוד שאאמן אותו כי אימנתי גם את אחיו הגדול אנדריאה באולימפיאקוס ואין ספק שיעזור לנו שהוא כבר שיתף פעולה בעבר עם סקוטי ווילבקין. אני שמח שיש לו עבר במכבי, שהיה כבר בתל אביב, התאמן פה קצת והרגיש מה זה המועדון הגדול הזה. חשוב שעכשיו מכבי הצליחה להחתים אותו ולצרף אותו למשפחה. אנחנו נילחם יחד עבור המטרות של מכבי".
"אני גאה ומאושר להצטרף למשפחת מכבי", אמר הביג מן הקרואטי לאחר החתמתו, "זאת משפחה שהכרתי מאז שהייתי בן 16 והזדמנות ללבוש את הגופייה שאחי הגדול לבש. אני רוצה להודות לבעלים, לניקולה וויצ'יץ' ולמאמן יאניס ספרופולוס שהאמינו בי. אני מחכה לרגע בו אפגוש את האוהדים, נתראה בתל אביב".
ז'יז'יץ' נולד בספליט וגדל במועדון הפאר המקומי. בצעירותו הוא שיחק בצדוויטה זאגרב, גוריצה וציבונה זאגרב, במדיה נבחר לחמישיית העונה של היורופקאפ ולפרוספקט הבולט בליגה האדריאטית בעונת 15/16. בדצמבר 2016 הוא עבר לדארושפאקה וב-20 משחקי יורוליג תחת דייויד בלאט ולצד ווילבקין רשם 9.0 נקודות ו-6.7 ריבאונדים, כולל 14 ו-9 בהפסד דרמטי בהיכל מנורה מבטחים.
בשלוש השנים האחרונות שיחק ז'יז'יץ' בקליבלנד קבאלירס וב-113 משחקי NBA הוא רשם 6.0 נקודות ו-3.9 ריבאונדים בממוצע. משחק השיא שלו היה בהפסד למינסוטה במהלך חודש ינואר האחרון, אז סיפק 15 נקודות אישיות וקטף 12 ריבאונדים. כמו כן הוא ייצג את קרואטיה בנבחרות הצעירות וזכה עם נבחרת הנוער במדליית ארד באליפות אירופה ובמדליית כסף באליפות העולם.