הגארד האריך חוזה בהפועל "Vegan Friendly" ת"א עד 2025. פרנקו: "חיבור מיידי". כהן: "בן אדם מדהים". זיידנברג: "כשאני רואה אותו על המגרש, אני ילד מאוהב"
הפועל "Vegan Friendly" תל אביב הודיעה הבוקר (שישי) על הארכת חוזהו של אקסבייר מנפורד, שחתם לשתי עונות ויהיה שחקן הקבוצה עד לסיום עונת 24/25. בהודעה נכתב כי הגארד האמריקאי קלע "סלים שהרעידו את אולמנו הביתי כמו שלשת הניצחון בדרבי העונה הסדירה ויומיים לאחר מכן כשקלע שלשת ניצחון נוספת, הפעם מול טורק טלקום".
"ל'אקס' היה חיבור מיידי ומשמעותי לקבוצה", אמר מאמן הקבוצה דני פרנקו, "האישיות, העובדה שהתחבב על כולם במהירות והמקצועיות שלו עזרו לנו לגבש קבוצה מלוכדת ומנצחת. הוויתורים ש'אקס' עשה במקביל למאמץ של ההנהלה לייצר המשכיות לשחקן ברמתו הן תעודת הערכה לקהילה אדומה שיש לה מועדון".
יו"ר הקבוצה רמי כהן: "אנחנו שמחים על החתמת 'אקס' שהוא שחקן מצוין ובן אדם מדהים. יחד איתו השלמנו המשכיות של 6 שחקנים מובילים, עובדה אשר מעידה הרבה על הפועל תל אביב כארגון ועל ההתקדמות שלה. נמשיך לעבוד קשה על מנת לבנות קבוצה מחוברת שתתחרה על כל התארים".
אבי זיידנברג: "כמו שיר השחקן שלו, אקסבייר הוא בלתי נשכח גם כשהוא לא כאן. אבל, בניגוד לשיר הוא יהיה איתנו גם בשתי העונות הבאות. יחד עם שאר החברים שהאריכו חוזים ואלה החתומים כאן מהעונות החולפות אפשר לתת לדמיון לזרום עם המים ומבחינתי, כשאני רואה את מנפורד על המגרש אני ילד מאוהב. ברוך השב אקסבייר – תן את הלב יא מנפורד".
מנפורד נולד בניו ג'רזי וחילק את קריירת המכללות שלו בין מיאמי דייד, איווה ווסטרן ורוד איילנד, ממנה יצא בשנת 2014 עם ממוצעים של 16.9 נקודות, 4.0 ריבאונדים ו-2.4 אסיסטים למשחק. את שתי עונותיו הראשונות כמקצוען הוא בילה בבייקרספילד ג'אם, בשורותיה עלה מ-11.5 נקודות כרוקי ל-20.4 נקודות בעונתו השנייה, בה נבחר לאולסטאר של ליגת הפיתוח וקיבל חוזה בממפיס גריזליס.
אחרי חצי עונה נוספת בליגת הפיתוח במדי גרינסבורו, הוא יצא לראשונה לאירופה וסיים את עונת 2016-2017 במדי ברצלונה הספרדית. עם שובו לארה"ב, הוא שיחק במילווקי באקס ובקבוצת הפיתוח שלה וויסקונסין ובהמשך הופיע גם במדי פוג'יאן הסינית. בקיץ 2020 יצא שוב ליבשת הישנה ושיחק בבורסאספור, בשורותיה רשם 13.9 נקודות ו-3.5 אסיסטים ביורוקאפ ו-13.4 נקודות ו-3.4 אסיסטים בליגה הטורקית.
לפני שנתיים הוא שיחק בסאות' איסט מלבורן האוסטרלית והעמיד שורה סטטיסטית של 16.6 נקודות, 4.1 ריבאונדים, 4.2 אסיסטים ו-1.3 חטיפות, כשהוא מדייק ב-33% לשלוש ו-81% מהקו. מנפורד זכה במדליית הזהב עם נבחרת ארה"ב באליפות האמריקות 2017 ומאז הופיע בשורותיה 8 פעמים במוקדמות גביע העולם.
בעונה החולפת היה מנפורד מהגארדים הבולטים בליגת ווינר סל: הוא רשם 14.4 נקודות, 3.4 ריבאונדים, 3.7 אסיסטים ומדד 17.0 בעונה הרגילה ועלה ל-16.5 נקודות ו-53% מעבר לקשת בפלייאוף. הוא היה שותף להעפלתם של האדומים לגמר הפלייאוף ולרבע גמר היורוקאפ.