השחקן המצטיין (28, 2.06 מ') של ליגת ווינר סל ב-2021/22 חוזר לבני "PenLink" הרצליה עד סוף העונה, אקוניס: "שווה לקחת עליו סיכון בשביל ללכת על כל הקופה"
בני "Penlink" הרצליה הודיעה היום (שני) על החתמה מסקרנת במיוחד, עם חזרתו של צ'ינאנו אונואקו לקבוצה עד לסיום העונה. הסנטר האמריקאי בן ה-28, שמתנשא לגובה 2.06 מטרים, חוזר לקדנציה שנייה בקבוצה מהשרון, לאחר שהוביל אותה בעונת 2021/22 לזכייה בגביע המדינה ולגמר פלייאוף היסטורי, כאשר הוא נבחר ל-MVP של ליגת ווינר סל ולשחקן המצטיין של גמר גביע המדינה. אונואקו מצטרף בעקבות פציעתו של כריס סילבה, לאחר שבהודעת המועדון עוד נמסר כי הגאבוני לא יהיה כשיר לפלייאוף וקיים ספק אם יחזור העונה.
מאמן ההרצליינים,
יהוא אורלנד, התייחס להחתמה: "כולם בארץ ובליגה יודעים מי זה אונואקו ומכירים את היכולות שלו. אני רוצה להודות להנהלה שעשתה מאמץ גדול מאוד לגרום לזה לקרות. התלבטנו הרבה בשבועיים האחרונים האם להביא גבוה, והייתה תמימות דעים שנצרף שחקן רק אם נאמין שזה מישהו שמשדרג אותנו ויכול לשים אותנו בפוזיציה ללכת עד הסוף, ואונואקו בהחלט עונה על ההגדרה הזאת. הוא מכיר את המועדון ואת הליגה, ואני מקווה שזה יקל עליו את ההשתלבות. כמובן שתהיה פה עבודה קשה גם שלו וגם שלנו לגרום לזה להצליח, אבל אנחנו מכווני מטרה ורוצים להעמיד את הקבוצה הכי טובה שנוכל לשלבי הסיום בניסיון לעשות משהו מיוחד העונה".
יו"ר בני הרצליה,
אלדד אקוניס, אמר: "הפציעה של כריס השאירה אותנו חשופים מאד בצבע והתלבטנו רבות מה לעשות, אבל כשעלתה האפשרות להחתים את אונואקו ההתלבטות הסתיימה. כולם יודעים מה הוא עשה בקדנציה הקודמת פה, וגם מה אנחנו עשינו בשבילו. אונואקו שיחק פה את הכדורסל הטוב ביותר בקריירה שלו והוביל את הקבוצה לעונה היסטורית, עונה שהסתיימה עם זכייה בגביע אבל גם בהפסד כואב בגמר הפלייאוף. עכשיו אנחנו והוא מקבלים שוב את הצ'אנס להשיג את הדבר היחידי שלא הצלחנו בעונה הגדולה ההיא. אנחנו רוצים להפוך את המאבק המשולש שכולם מדברים עליו, למאבק מרובע, ואנחנו מאמינים שאונואקו נותן לנו את הצ'אנס הכי טוב לעשות את זה. לא מדובר פה במהלך נטול סיכונים, הזמן להשתלב ולעשות התאמות הוא קצר אבל הצוות המקצועי שלנו הראה הרבה ביטחון ואמונה בו ובהחתמה שלו ואנחנו מאמינים שאם יש שחקן ששווה לקחת עליו סיכון בשביל ללכת על כל הקופה זה אונואקו".
אונואקו. מצית חזרה את הדמיון של אוהדי הרצליה (צילום: עודד קרני)
אונואקו, יליד מרילנד, נבחר במקום ה-37 בדראפט 2016 על ידי יוסטון רוקטס לאחר שתי עונות מוצלחות באוניברסיטת לואיוויל. בשתי עונותיו ביוסטון רשם 6 הופעות בלבד עם ממוצעים נמוכים של 3.4 נקודות ו-3 ריבאונדים למשחק. את עיקר זמנו בארה"ב בילה בליגת הפיתוח במדי ריו גראנדה ואליי וויפרס, עם ממוצעים מרשימים של 12.2 נקודות ו-10 ריבאונדים ב-81 משחקים לאורך שתי עונות. בעונת 2018-19 שיחק בגרינסבורו סוורם וקלע 13.9 נקודות והוריד 12.4 ריבאונדים ב-44 משחקים.
הקריירה האירופאית של הסנטר החלה בקבוצת זאדאר הקרואטית, איתה זכה בדאבל המקומי ב-2021 כששיקף ממוצעים של 11.8 נקודות ו-6.3 ריבאונדים. בקיץ 2021 הגיע לראשונה להרצליה והפך לכוכב ליגת ווינר סל עם 15.7 נקודות, 9.3 ריבאונדים ו-2.7 אסיסטים בממוצע למשחק. בפלייאוף אף שיפר את יכולותיו עם 17.4 נקודות, 11.9 ריבאונדים ו-3.4 אסיסטים. בעונת שלאחר מכן הסנטר חזר לישראל למדי הפועל תל אביב והציג 10.9 נקודות, 6.5 ריבאונדים ו-2.9 אסיסטים ב-19 משחקים, כאשר בעונה הקודמת נדד בין מספר קבוצות, כולל חובנטוד בדאלונה בספרד, ושתי קבוצות בפורקטו ריקו – סנטרוס דה אגואדה, ולואקרוס דה באיימון. העונה שיחק אונואקו בקבוצת וונז'ו די.בי מהליגה הקוראינית, במדיה רשם 13.9 נקודות בממוצע למשחק, לצד 8.9 ריבאונדים ו-2.7 אסיסטים.