יורוליג: הפסד רביעי ברציפות לצהובים
מכבי "Rapyd" תל אביב לא הצליחה לעצור את המומנטום השלילי מול פרטיזן בלגרד, נכנעה לה 88:67 וירדה למאזן 8:2 במפעל. 11 נקודות לתייס (צילום: Luka Pedjin)

מכבי "Rapyd" תל אביב לא הצליחה לעצור את המומנטום השלילי גם מול פרטיזן בלגרד, נכנעה לה 88:67 בחוץ וירדה למאזן 8:2 ביורוליג. זה היה הפסדה הרביעי ברציפות של הקבוצה במפעל, והיא תנסה לצאת מהמשבר ביום חמישי הבא, כשתפגוש את היריבה העירונית, הפועל תל אביב, לדרבי הראשון מבין שניים בזירה האירופית.
 
קלעו למכבי תל אביב: דניאל תייס 11, ים מדר 10, ג'יילן הורד 9, ג'ימי קלארק, בונזי קולסון וטי.ג'יי ליף 8 כל אחד, אושיי בריסט 7, קיטון וואלאס 6.
 
החבורה של עודד קטש פתחה את המשחק ביתרון 0:3, אחרי מהלך של שלוש נקודות של קיטון וואלאס. אלא שמאוחר יותר התברר כי זו הייתה הפעם האחרונה שבה האורחת הוליכה לאורך ההתמודדות. פרטיזן בלגרד יצאה מאותו רגע לריצת 4:23, בהובלת אית'ן תומפסון ורוברט פרנקס, ועלתה ליתרון 7:23. הצהובים לא נשברו והצליחו להקטין ל-28:23 בסיום הרבע הראשון.

למרות שסיימה את הרבע הראשון במומנטום חיובי, מכבי תל אביב לא הצליחה למנף זאת גם ברבע השני, שבמהלכו נקלעה לפיגור של 17 נקודות (46:29), אחרי שלשה נוספת של תומפסון. להפסקה ירדו הצהובים בפיגור 15 - 50:35. גם במחצית השנייה לא הצליחה האלופה הישראלית להתאושש, והפער לא ירד בשום שלב לחד-ספרתי. שלשה של ואניה מרינקוביץ' רגע לפני הבאזר קבעה את תוצאת הסיום ואת הפרש השיא במשחק.

מבחינת מכבי תל אביב, זו הייתה הפעם השנייה העונה ביורוליג שבה נעצרה על 67 נקודות בלבד. אגב, כדי למצוא תפוקה נמוכה יותר צריך לחזור יותר משנתיים לאחור, לאוקטובר 2024, אז קלעה 63 נקודות בהפסד לז'לגיריס קובנה. רק שני שחקנים בצהוב קלעו בספרות כפולות מול פרטיזן, כשהבולט שבהם היה דניאל תייס עם 11 נקודות. האורחת סיימה את הערב עם 5 מ-23 בלבד מעבר לקשת (21.7%), בעוד יריבתה צלפה 14 שלשות מ-33 ניסיונות (42.4%).